Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V čem do školy?

Od: sasanka* odpovědí: 17 změna:

Prosím doporučte vhodné oblečení do školy pro 12letou slečnu.

Na 1. stupni chodila ponejvíc v legínách, tričku a sukýnce, to už prý nefrčí a sukni nebo šaty prý ani náhodou. Ale co místo toho, aby to taky nějak vypadalo? Tepláky ani legíny s krátkým tričkem mi moc vhodné nepřipadají...

Napadají mě jen kombinace: rifle + tričko, legíny + tunika

Máte nějaké další nápady?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Overally, košile - krátký rukáv, dlouhý rukáv, bez rukávů, rozepnuté košile, jak jste psala, kombinace tričko a přes to nátělník, nátělníky jste také nikde nezmínila, vesty, svetry (přes hlavu, rozepínací), lacláče (dlouhé, kraťasy)... I kdyby nosila pořád kalhoty + tričko, tak triček je strašně moc, jsou s různým vzorem, obrázkem, střihem, zdobením, s volnými zády, kalhoty - džíny, pláťáky různých střihů, barev, kraťasy - krátké, ke kolenům, tříčtvrťáky... Posaďte jí k nějakým obchodům s oblečením a ať se inspiruje, nebo vyražte do obchodů a určitě jí něco padne do oka. A ať má vlastní styl a nekouká, co nosí spolužačky.

V čem do školy?
V čem do školy? #2
V čem do školy? #3

hodnocení

1x

Sice nemám ve svém okolí žádnou dvanáctku, ale kdybych měla, tak bych se přímo zeptala jí, co chce nosit ona, však jí není 5. Dítě by si mělo co nejdříve rozhodovat o bezpečných věcech (jako je výběr oblečení, účesu, výběr zájmových kroužků, za co utratí své kapesné atd). Děti jsou dnes díky informačním technologiím mnohem dříve "dospělejší" a chtějí si o sobě rozhodovat samy a proto je dobré některé věci postupně nechávat na jejich rozhodnutí. Pochopí dříve, že pokud chtějí mocímermo nějakou novou značku, že na ni musí větší část přispět ze svého kapesného a zjistí tak, že je lépe nakupovat v sekáči, kde jsou často pěkné a originální věci za menší peníze.

Leginy bych osobně upozadila. I na sport a na doma se mi víc líbí moderní tepláky, než leginy. Je to můj osobní názor, ale raději ať chodí třeba celý rok v riflích, však může mít jedny úzké, druhé zvonáče, třetí se širokými nohavicemi - v každém případě pouze ty, které se jí budou líbit. Pokud je hubená, tak jí asi bude slušet všechno. A barvy riflí jsou nejen modré, ale i černé, béžové... A riflové sukně, jsou různých barev, propínací do áčka nebo rovné s rozparkem, k tomu silnější punčocháče, ideálně stejné barvy, jako je sukně, ty také nechce? K tomu třeba křivák, prostě to, co se jí bude líbit. Basic trička i roláčky s krátkým a dlouhým rukávem. Důležité jsou i barvy, které právě chce slečna nosit. A záleží i na vašem rodinném rozpočtu, kolik si můžete dovolit, ale v sekáčích se toho dokáže dost zajímavého objevit, tak dejte holčičí řeč a vybírejte spolu.

sasanka*
hodnocení

Tak jasně, že si vybírá sama, co se jí líbí. Mně jde o ty nápady s kombinováním, co jí třeba navrhnout k vyzkoušení.

Momentálně nechce žádné sukně, ani riflovou, ani koženkovou... protože to nenosí spolužačky, prý je to pro malé holky *hi*. A oblékat se jen podle spolužaček je taky out, protože se opičí *smich2*

Hubená je až moc, takže sehnat padnoucí rifle je problém, proto ty legíny, džegíny apod.

Takže teď vymýšlíme nové variace, předpokládám, že se k sukním a šatům zase vrátí, až dostane rozum (aspoň v létě).

Tak to bych s ní navštívila pár sekáčů, tam se dají najít originální kousky, které nevisí nikde v obchodech nebo v e-shopech v celých řadách na stojanech. Sice to žere čas, ale mnoho mých nejoblíbenějších kousků pocházelo ze sekáče a často tam vidím právě pěkné zajímavé kousky pro děti a dívky kolem 40kg.

jezevec*
hodnocení

1x

Tak ono to spíš záleží na zájmech té slečny. Jestli začíná mítt slabost pro metalovou muziku, těžko bude chtít chodit do školy v režné vestičce z biobavlny s kostěnými knoflíky a zase naopak, jestli začíná mít, řekněme "Grétí sklony", asi ji nenadchne tričko s pentagramem a Martensky...
Ale jinak teenky v mém okolí teď hodně nosí černý kraťásky s vysokým pasem a co nejkratšíma nohavičkama a k nim třeba tričko a mikinu, motivově zase dle zájmů.
Evergreenem mezi náctiletými, bych řekl že stále ještě jsou hadry od Calvia Kleina, to už tři roky tahají všichni a věci od Alpha Industries, hlavně ty s logem NASA... náš mladej je o dva roky starší, ale právě Alpha Industries zbožňuje, dělají věci fakt hodně kvalitní, leč ne uplně levný...

tebi
hodnocení

0x

Já mám 3deti a když byli malí pořád byly hadry se sekáče, tam toho člověk najde! Holka by mohla chodit v šatech. Za hubičku. Samozřejmě není problém koupit milion kalhotu také za hubičku, v tomto věku dítě roste velmi rychle, nebo už neroste ,ale výběr je obrovsky. Protože ďti jsou většinou hubené a pasuje skoro vše...

sasanka*
hodnocení

Má šatů a sukní půl skříně, donedávna byla "sukýnková" ;)

Ale, jak už jsem psala výše, jde mi o inspiraci, čím to momentálně nahradit, aby to nebylo jen rifle/kraťasy + triko + mikina.

Sekáč jsem dneska prolezla, jestli nenatrefím na úzké džíny na žížalu v jiné než modré barvě... a nic. Ani by to nemusely být gatě ze sekáče, klidně i z cenově rozumného obchodu, ale pro její postavu je konfekce příliš široká (148cm/32kg). Snažím se jí vykrmit, ale moc to nejde, má rychlé spalování.

sasanka*
hodnocení

Pak máme ještě variantu legíny + tunika, dále mě napadá tílko + rozepnutá košile, ale nevím, zda se to ještě nosí.

tebi

Já si z detstvi pamatuji jen jedinou váhu -v 10letech jsem měla 27,přitom jsem byla nejvyšší ve třídě.:) Můj syn dospělý má 65/193!Na toho se shání hadry tak, že je to děs:)) Jiný syn měl asi do 11let plavky vel . 116, mám záchvat smíchu. Takže to ta vaše holka má dobré:)).

sasanka*
hodnocení

Od jara intenzivně pracujeme na přibrání, už se podařilo 3,5kg. Cíl je dosáhnout při 150cm aspoň 35kg, aby přestala "propadávat" růstovým grafem. Je suverénně nejhubenější ze třídy *smich*

ccc*
hodnocení

0x

Jsem a hlasuji pro "AtomBordel". Copak do školy se chodí jako na nějakou módní přehlídku? *mala*

hodnocení

0x

12ti leté sečny většinou sami vědí, v čem chtějí chodit do školy. Dvě naše vnučky od malička věděli, co by chtěli mít za oblečení, venku sledovaly ostatní dívenky a nění problé venku okouknout děvčátka, v čem do školy spěchají. Ale zeptejte se té vaš 12ti leté, určitě vám poví, v čem do školy půjde a v čem ne, aby si nepřipadala "trapně".:)

oprava: slečny, věděly, okukovaly *alene*

dt
hodnocení

0x

Když leginy, trička nefrčí, tak zkoukněte co nosí její vrstevnice i ona sama bude vědět jak se oblékají a co teda teď frčí a vyrazte do obchodů.

sasanka*
hodnocení

Právě, že je to teď v takovém zlomovém bodě. Zmizely sukýnky, ale ještě se nevytvořily nové styly, takže většina spolužaček chodí do školy v barevných legínách a tričku, občas někdo v džínách. Nic moc k okukování :(

lidus*
hodnocení

0x

Tak včera byla moje vnučka prvňačka v triku a kalhotkách *smich*, prostě na sulkni zapoměla. Divné je, že v MHD i ve škole to nikdo nekomentoval. Když ji dcera vazvedávala, omlouvala se, že měla na 6.30 a holka se oblékala a odcházela sama. Učitelka řekla, že si ničeho divného nevšimla. Nicméně 10letá chodí většinou v leginách a dlouhém, cípatém triku v zimě zimní kalhoty a pod nima legíny, prostě na cestu kalhoty, ve škole legíny. Tepláky nejsou to co za nás, dnes i cena kolem 1000 za hezké je dost velká aby v tom děcko šlo do školy. Malé slečny se oblékají podle kamarádek, ta naše chodí s kamarádkama i sama nakupovat, nejraděj KIK a Pepko a pak jdou 3 ve stejném tričku a stejných leginách. Nebo si v zimě koupí kraťase se slovy" babi stály jenom pajcku".

Liduš, mám s vnučkama ty samé zkušenosti, nečekají, co kdo na ně navleče, ale sami vědí, v čem chtějí chodit, dobře mají zmapováno, co ted frčí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]