Nejste přihlášen/a.
Jak mám správně naložit maso,když tady je řezník na baterky!
Mělo by to být na oslavu cca 15 lidí.
Kus vepřového(jaké použít)
A kuřecí.
To je jasné prsíčka a vykostím stehna.
Máte osvědčené marinády?
Beru jakýkoliv nápad.
Tak zatím
PS. Bach na dnešní teplo
Výborné marinády mám z www.ireceptar.cz//...
Ukázka:
Exotická:Do jogurtu vmícháme stroužek utřeného česneku a nasekané bylinky. Přisolíme, opepříme.
Sýrová:Vše dobře našleháme.
Maso nakládá zeťáček, já už si jenom pochutnávám. Jinak zde máš minulou diskuzi a osvědčené rady: poradte.cz/...
Já když dělám příroďáčky na pánvi - tak den předem naložím do oleje, trochu sojovky obyč nebo pikant, cibule a grilovací nebo steakové koření. No a z vepřového bych použila krkovičku - to je pro mne jednička.
A to kuřecí raději chlazené.
Tak jak jsem psala, kuchařinka zrovna nejsem, ale nakládat maso, to teda můžu - a dělám to jednoduše, ale v opravdu dobrém, ideálně olivovém oleji. To je základ - nemusí to být zrovna sofistikovaná marináda. Do oleje nasypu naprosto všechno koření, které máme rádi, a to vždy v jiním poměru, zásadně od oka Obvykle ale vyhraje větší množství grilovaného, pak dodávám karí, někdy i oregáno, ale ne moc, provensálské...zní to děsivě, aly výsledek vždycky stojí za to, i na obyčejné pánvi. No a ten olivový olej tomu dodá jemnou, takovou ozvláštněnou chuť. Ach jo. Tak já už vypínám poraďte, jinak ten termín nestihnu
A nezapomeňte nám pak dát vědět, jak to všechno dopadlo!
Já mám osvědčený recept-trochu oleje lepší olivový,ale může být i slunečnícový,přidat kousek másla do kastrůlku rozpustit,sůl,pepř.česnek prolisovat dle chuti,grilovací koření,drcený kmín a lžičku medu,vše od oka,podle množství masa-vše lehce na sporáku promícháme,aby se rozpustil med a máslo.Pak potíráme maso a rukou pečlivě vetřeme,na tom hodně záleží...Dát do misky rozležet.stačí 3-5hodin,pak nechat okapat a grilujeme.Nej.je krkovička,alejdou i ryby,i hovězí,zrovna včera jsme dělali steaky,byly vynikající a měkké!Tak dobrou chuť ať se maso povede!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.