Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak správně naložit maso?

Od: papene* odpovědí: 7 změna:

*sok*Jak mám správně naložit maso,když tady je řezník na baterky!*zed*

Mělo by to být na oslavu cca 15 lidí.

Kus vepřového(jaké použít)

A kuřecí.

To je jasné prsíčka a vykostím stehna.

Máte osvědčené marinády?

Beru jakýkoliv nápad.

Tak zatím*placni*

PS. Bach na dnešní teplo*slunce**uspech*

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

karelstanek*
hodnocení

2x

Výborné marinády mám z www.ireceptar.cz//...

Ukázka:

Exotická:

  • Citronový džus smícháme s troškou oleje,

  • přidáme lžičku kari koření,

  • kolečko nasekaného ananasu,

  • rozmixované mango,

  • a dle chuti přisladíme.


Jogurtová:

Do jogurtu vmícháme stroužek utřeného česneku a nasekané bylinky. Přisolíme, opepříme.

Sýrová:

  • půl hrnku majonézy

  • čtvrt hrnku smetany

  • lžička octa

  • 8 dkg velmi jemně nastrouhané nivy

  • sůl, pepř


Vše dobře našleháme.

papene*
hodnocení

 

lidka*
hodnocení

0x

Maso nakládá zeťáček, já už si jenom pochutnávám. Jinak zde máš minulou diskuzi a osvědčené rady: poradte.cz/...

Já když dělám příroďáčky na pánvi - tak den předem naložím do oleje, trochu sojovky obyč nebo pikant, cibule a grilovací nebo steakové koření. No a z vepřového bych použila krkovičku - to je pro mne jednička. *palec*

doplněno 20.08.09 11:37:

A to kuřecí raději chlazené.

papene*
hodnocení

Škoda,zeťáčka nemám.

Zkusím sama.Krkovičku taky můžu.:P

Na rady jdu juknout

Ďíky

 

pu®
hodnocení

0x

Tak jak jsem psala, kuchařinka zrovna nejsem, ale nakládat maso, to teda můžu - a dělám to jednoduše, ale v opravdu dobrém, ideálně olivovém oleji. To je základ - nemusí to být zrovna sofistikovaná marináda. Do oleje nasypu naprosto všechno koření, které máme rádi, a to vždy v jiním poměru, zásadně od oka *smich* Obvykle ale vyhraje větší množství grilovaného, pak dodávám karí, někdy i oregáno, ale ne moc, provensálské...zní to děsivě, aly výsledek vždycky stojí za to, i na obyčejné pánvi. No a ten olivový olej tomu dodá jemnou, takovou ozvláštněnou chuť. Ach jo. Tak já už vypínám poraďte, jinak ten termín nestihnu *smich* A nezapomeňte nám pak dát vědět, jak to všechno dopadlo! *slunce*

papene*
hodnocení

*palec*Jasně*smich*napíšu*klik*

*vtip*Ještě mám trochu čas,až začátkem září*placni*

Hodně zdaru;)

 

hodnocení

0x
avatar atrama

Já mám osvědčený recept-trochu oleje lepší olivový,ale může být i slunečnícový,přidat kousek másla do kastrůlku rozpustit,sůl,pepř.česnek prolisovat dle chuti,grilovací koření,drcený kmín a lžičku medu,vše od oka,podle množství masa-vše lehce na sporáku promícháme,aby se rozpustil med a máslo.Pak potíráme maso a rukou pečlivě vetřeme,na tom hodně záleží...Dát do misky rozležet.stačí 3-5hodin,pak nechat okapat a grilujeme.Nej.je krkovička,alejdou i ryby,i hovězí,zrovna včera jsme dělali steaky,byly vynikající a měkké!Tak dobrou chuť ať se maso povede!*pivo*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]