Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Využití vatovce v kuchyni

Od: elli odpovědí: 4 změna:

Zná někdo jiný způsob využití vatovce v kuchyni než řízky?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Jestli ho máte veliký, tak část nakrájejte a usušte a pak přidejte k jiným sušeným houbám a rozemelte na prášek. Vatovec má silnou houbouvou chuť a můžete pak používat jako polévkové koření, nebo ho přidat do marinády na maso.

kepler*
hodnocení

4x

Vatovec, či-li pýchavka obrovská - našel jsem tyto recepty:

Pýchavky a lesní houby osmahneme na cibulce a dusíme s bobkovým listem a snítkou rozmarýny. Osolíme, opepříme a když jsou houby měkké, vlijeme kelímek kysané smetany. Omáčku chvilku povaříme a podáváme. labuznik.cz/...

Nebo jednoduchý guláš: toprecepty.cz/...

Já jsem zatím na pýchavku obrovskou nenarazil, ale běžně sbírám mladé pýchavky. Jsou velmi aromatické a dají se použít ve směsi s ostatními houbami na cokoliv.

hodnocení

1x

Přidávala jsem ho do guláše, nakrájený na kostky, maso, samozřejmě, taky. Bylo to moc fajn.

Ty řízky mám nejraději. Musí se ale připravit plátky aspoň 3 cm tlusté. Pokud jsou tenké, vnitřek se sesmaží k sobě a jí se jenom ta strouhanka.

Kde rostou? Pídím se po něm celé léto - a nic. Našla jsem je asi před 3 roky na Sázavě, ale od té doby už nikdy a nikde. Jako když utne. Jak já bych jednoho chtěla...*jasne* Jaga.

elli
hodnocení

Mě rostou už 2 roky na zahradě, obdarovala jsem všechny příbuzné a známé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]