Nejste přihlášen/a.
Vatovec, či-li pýchavka obrovská - našel jsem tyto recepty:
Pýchavky a lesní houby osmahneme na cibulce a dusíme s bobkovým listem a snítkou rozmarýny. Osolíme, opepříme a když jsou houby měkké, vlijeme kelímek kysané smetany. Omáčku chvilku povaříme a podáváme. labuznik.cz/...
Nebo jednoduchý guláš: toprecepty.cz/...
Já jsem zatím na pýchavku obrovskou nenarazil, ale běžně sbírám mladé pýchavky. Jsou velmi aromatické a dají se použít ve směsi s ostatními houbami na cokoliv.
Přidávala jsem ho do guláše, nakrájený na kostky, maso, samozřejmě, taky. Bylo to moc fajn.
Ty řízky mám nejraději. Musí se ale připravit plátky aspoň 3 cm tlusté. Pokud jsou tenké, vnitřek se sesmaží k sobě a jí se jenom ta strouhanka.
Kde rostou? Pídím se po něm celé léto - a nic. Našla jsem je asi před 3 roky na Sázavě, ale od té doby už nikdy a nikde. Jako když utne. Jak já bych jednoho chtěla... Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.