Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kolik alkoholu vznikne u kvašených okurek?

Od: temo odpovědí: 3 změna:

vubec nevim lonske snehy jsou,...tak on se uz vyrabi alkohol obycejnych okurek kvasek...obvykle obsahuji az 1procento..


Kolik alkoholu vznikne u kvašených okurek?

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

3x

Kvašení zelí a okurek je v biotechnologiích závislé na jiných mikroorganizmech.Produktem kvašení okurek je kyselina mléčná,takže vyrobit z nich alkohol je nesmysl.Dokonce ani z ovoce,které nekvasíte vhodnými kvasinkami může se infikovat kvasinkami octového kvašení,výsledkem je přeměna veškerého cukru na kyselinu octovou.Možná,že kvašením okurek s alkoholovými(vinnými) kvasinkami by dalo vzniknout alkoholu,ale výtěžek,při velmi nízkém obsahu cukru v okurkách,by byl žalostný,.

JABRAKA

 

hodnocení

0x
avatar diesel

To jako zkvasit a kvašáky ještě prohnat destilačním přístrojem=palírnou-pálenicí...?

 

hodnocení

0x

Z kvašených nevím - ale "Průtahový destilát z moravské BIO salátové okurky" existuje *zdravi*

rumhouse.cz/...

Kolik alkoholu vznikne u kvašených okurek? #2

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kvašáky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]