Nejste přihlášen/a.
Letos se mi opravdu zadařilo s rajčaty. Nejen že mi vyšly ze semínek, ale ani žádná rostlina nezašla. Výsledkem jsou krásná rajčata, každý druhý den sklízím takovou mísu. Už jsem dělala kečup, čalamádu, pastu na pizzu nebo na těstoviny. Už nevím co s tím. Máte někdo prosím nějaký dobrý recept co ještě udělat? Za nápady předem děkuju.
Dnes vařím kečup. Kromě toho, co jste už vyjmenovala, dělám ještě:
1/ rajčatový protlak. Do malých skleniček, když se pak vaří rajská omáčka, nebo polévka, je to s tímto domácím protlakem rychle hotovo. Navíc bez konzervantů a levně.
2/ směs na lečo. Papriky a rajčata pokrájím na proužky, dusím delší dobu s troškou soli. Někdo přidává i cibuli, já ne. Když pak potřebuju, obdělám si cibulku, vyklopím na ni skleničku směsi, nakrájený točený salám, pepř, sůl, vajíčko - a s čerstvým chlebem je fajn lečo.
Nebo tuto směs přidávám do různých masových směsí. Třeba takový katův šleh by bez této směsi podušených paprik a rajčat nebyl asi ani možný. Jaga.
Dobrý den, z červených rajčat lze udělat i marmeládu zajímavé chuti (tuším, že se přidává nebo může přidat i rum). Ovšem, alespoň dle mé chuti, tak lepší je marmeláda z rajčat zelených (tak využijete celou úrodu). Recepty si jistě dohledáte (neznám je, protože jsem nebyl tvůrce marmelád, ale jen konzument). Zdravím!
Dělám marmeládu z rajčat a je má nejoblíbenější. Když ji někomu dám a neřeknu co to je, nikdo ještě nepoznal, že to jsou rajčata. Také ale zavařuji tak, že rozkrájená natlačím do skleniček, přidám nakrájený česnek a trochu mořské soli, nejakou bylinku, když mám, třeba bazalku, nebo jinou, ale nemusí být. Zavřu a steriluji. Po otevření chutnají jako rajčata a klidně se mohou jíst jen tak, nebo použít v různých receptech.
Do té marmelády já dávám badyán. Kdybyste chtěla recept, tak napíšu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.