Dobrý den, je mi 16 a nutně bych potřebovala oddálit menstruaci, nejméně o týden později. V soboty na neděli, tento týden, jedu s rodiči na dovolenou na koupák (naštěstí na 1 den) a já se bojím že mě to tam zrovna chytí. Tampon se mi používat nechce protože se toho bojím a nikdy jsem to nezkoušela a prášky na oddálení jménem norerhisteron nelze jen tak koupit v lékárně. Urychleně potřebují prosím nějakou radu. Děkuji. Bohužel si nevzpomínám, kdy jsem to naposledy dostala.
Tyto manipulace s termínem menses se musí řešit s gynekoligem měsíce dopředu. Aspoň závodní plavkyně to tak mají, když se plánuje mistrovství..
To je úděl nás žen a dívek, že někdy prostě do vody nepůjdem. Pochybuji, že velkou dávkou C vitamínu posunu menses. Když mají přijít, tak příjdou. Tím silným C vitaminem si akorát podráždíš žaludek a zatížíš ledviny.
Na mne Vít c působí , není třeba pochybovat. Stačí kg ovoce denně a je za vodou. Já bych teda v 16 určitě na gyndu kvůli tomu neletěla...Ten ji stejně nabídne jen chemii.To ovoce je o level výš...Pro jistotu pribal tampony mini, to není žádná hrůza...
Kupte si menstruační kalíšek Můžete se s ním bez rizika koupat.
tebi
Ani ten menstruační kalíšek není bez rizika, pokud se přeplní, třeba v noci. Z té krve , která se vyleje do těla prý může vzniknout indometriOza. Já bych řekla, že nejzdravější jsou bio vložky,ovšem nejpohodlnější nejsou a občas nevhodné.Je to těžké, ideální není nic...
tia
Navim mens. Kalisek je pro ty co uz meli pohlavni styk co jsem tak slysela
teri*
A kde jste prosím slyšela o tom, že by nemela používat menstruační kalíšek dívka, která nemela pohlavní styk? Myslíte endometriózu? Samozřejmě, že kalíšek může přetéct, ale to už pak hraničí s tím, že jej má žena v sobě opravdu dlouho. Je to pouze o vlastní zodpovědnosti. Navíc se jedná o mylnou informaci. Skoro u každé ženy se v období menstruace krev “vrací”. Není zcela jasné, jaká je příčina endometriázy.
tebi
Proto zmiňují ,že jde o použití kalíšku v noci. Endometriózu zmiňoval jakýsi lékař, v souvislosti s použitím kalíšku. Tampony mohou způsobit toxický šok. Takže já bych volila vložky, u tak mladé holky. Samozřejmě v bazénu je to nevhodné. Ale tam jde o max pár hodin...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.