Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádost o PPM před porodem

Od: lucci odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
jsem na RD již 2.5 roků s prvním dítětem.
Nyní čekám druhé, gynekoložka mi vystavila formulář žádost o PPM, nepochopila jsem co s tou žádostí mám dělat?
Nárok na PPM mít budu, když jsem 2.5roků na RD?
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pet32
hodnocení

0x

Žádost o PPM se dává dřív, protože na PPM se nastupuje 6-8 týdnů před porodem, jestli jste stále zaměstnaná, tak nárok budete mít. Vy žádost odevzdáte svému zaměstnavateli a on vyplní a odešle dál

lucci
hodnocení

Dobrý den,
jsem na RD již 2.5 roku, v této době jsem nepracovala ani neměla žádnou brigádu, jen pobírám RP.
Proč mi ten formulář gynekoložka vystavila?
Je potřeba ho podepsat a odevzdat i v mém případě?
Děkuji
pet32

Jestli nemáte zaměstnavatele (smlouvu na neurčito), nárok nemáte, po porodu budete pobírat rodičovský příspěvek. Tady máte odkaz, kde si můžete info přečíst

emimino.cz/...

lucci
hodnocení

A proč mi to ta gynekoložka dala? Říkala jsem jí svou situaci.

Protože je to naprosto standardní papír. Ona nebude přemýšlet nad tím, jestli splňujete nebo nesplňujete podmínky přiznání PPM, to je věcí OSSZ, ne její. Papír dá každé těhotné ženě cca 8 týdnů před porodem a co si s ním kdo udělá, není její věc.

lucci
hodnocení

Aha to mě nenapadlo.
V mém případě to tedy nemusím řešit a mohu tento dokument vyhodit?

Zajděte si na nemocenské oddělení OSSZ místně příslušné Vašemu bydlišti a požádejte o informaci, co máte ve Vašem případě dělat. Jsou tam od toho, odpoví Vám kvalifikovaně.

lucci
hodnocení

Dobrý den,
jen jsem se chtěla zeptat, když vím, že nárok na PPM nemám, jestli ten formulář musím podávat nebo to nemusím řešit?
Děkuji

Tak se tam zeptejte. Je to vlastně lékařem potvzený dokument, kde je uvedeno, že jste těhotná a kdy přibližně porodíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]