Nejste přihlášen/a.
Řeknu to po pravdě. Slíbila jsem kamarádovi vymyslet dárek pro jeho ženu. Co jsem vymyslela, to má už někdo v plánu.Například chytré hodinky. Napište mi, prosím, milé dámy, které jste již oslavily sedmdesátiny, co jste dostaly za dárky? Děkuji moc.
Přece to není o darech, posezení s rodinou mnohdy potěší mnohem víc. K 70 dostala maminka od nás rodinné fotky, posbírala jsem foto z jejího dětství, svatby, narození dětí, pak svatby dcer, vnoučata. Prostě vše co se kde našlo a nechala udělat fotoknihu, měla radost a ukazovala ji všem kamarádkám.
Jasně, že to není o darech, ale můj kamarád mne prosil o pomoc něco vymyslet, tak jsem mu slíbila, že se pokusím.
Výjímečně s Vámi p.Bulíku souhlasím!
Sestra sesbírala rodinná fota nás sourozenců a našich dětí,udělala koláž rodičům sice ne k sedmdesátinám ale k 50 letému výročí sňatku (stejně měli v tom roce 70 a 72) .Byl to velmi dobrý dárek-lepší něž třeba výše zmíněné hodinky nebo welnes! (
to tazatel-ale na druhou stranu -každý jsme jiný a když jsou spolu dlouho nevím ale v 70 je velmi pravděpodobné že ano,pak je divné, že se budoucí dárce ptá na radu za ty leta by měl svůj protějšem velmi dobře znát!
Sedmdesát let mi teprve bude, ale jakousi představu o tom, co bych si k jubileu přála, mám. Bylo by to velké rodinné setkání, nejraději v nějakém penzionu. Ne že by mě nebavilo vařit, ale příliš mě to nebaví ve velkém množství. Jako hlavní dárek bych uvítala nějaký víkendový well-ness pobyt. Samozřejmě bych neohrnula nos nad jinými dárky, ale protože mě rodina trochu zná a protože by se jistě předem alespoň trochu sondovalo, asi bych ze zde zmíněného nechtěla a nedostala chytré hodinky, nové nádobí, ložní prádlo, šperk... V současné době sice trochu toužím po televizi s červeným tlačítkem, ale to je jiný problém a jubileum daleko...
Ten muž přece musí znát svou ženu ze všech nejlépe a musí vědět, čím ji udělá radost. Jen si nesmí dávat za úkol najít něco opravdu velikého, co svět ještě neviděl. To není správná cesta. Když byl hodným mužem potěší ji klidně cokliv a když nebyl hodným mužem, nezachrání to ani diamnt veliký jako holubí vejce a norek k tomu.
Ať ji vezme na večeři nebo oběd a rodinu také, ať ona nemusí nakupovat a stát u plotny 3 dny. Alespoň mi to udělá vždycky velkou radost. Celá rodina se sejde, dobře nají a vidíme se všichni a mě to nic nestojí. Mou jedinou starostí je, jestli mám co na sebe nebo si něco koupit.
futra, to je dobrý typ, ale ta osoba se strašně bojí jezdit na kole, to jsem kamarádovi poradila jenom ale z legrace, aby jí koupil nové kolo.
Ten Váš kamarád se na Vás obrátil s prosbou, kterou nemůžete úspěšně splnit. Vy říkáte, že tu ženu jste viděla asi tak 3x a že ji teda vůbec neznáte. Jak můžete vědět, co by se jí líbilo když si s tím neví rady ani její manžel? Já budu slavit v září dvaasedmdesát let a teda žádné polohovací křeslo by mi radost neudělalo, ani pobyt ve velnes, ani nějaké masáže. To by mne spíš rozladilo a hlavně bych to nevyužila. Ale kdybych dostala svůj oblíbený parfém, který zrovna mezi levné nepatří, tak bych radost měla. Nebo třeba něco opravdu dobrého, krabičkou pravého kaviáru a lahví dobrého suchého šampaňského bych vůbec nepohrdla. Chytré hodinky bych také brala, ale ne nějaké za pár korun . Tak tady vidíte, že nelze jen tak snadno vymyslet dárek pro někoho, koho vůbec neznáte. Manžel přece musí vědět nejlépe, co by jeho paní udělalo radost. Vždyť s ní žije.
Tak já jsem dostala dárek, který se nedá nikdy nikde koupit. Setkala jsem se po 20.letech se svojí celoživotní láskou. Ten rok mi bylo 70 let a bylo to nádherné setkání a nejkrásnější dárek, který jsem kdy dostala, nikdy na to setkání nezapomenu !
Možná vám nepomůžu, ale my jsme dali tchýni kromě jiného k 85 takovou kytici. No, bylo ze svídy krvavé, bylo to v zimě, takže nebyly listy. Vybrala jsem pěkné větvičky, na to různě přivázala mašličky a korálky a ještě kolem těch větviček zamotala do ruliček dvoustovky. Zdálky to vypadalo jako nějaká dekorace a teprve zblízka byly vidět ty zamotané peníze. Na to, jak není tchyni nic dobré, tak to teda fakt koukala a ostatní s ní a hlavně měla největší radost, jak jí to kamarádky záviděly.
K jubileu se dávají takové dárky, které by si měla pamatovat a které by ji měly udělat radost. Jako mohl by to být nějaký kurz na něco, záleží , co jí baví,zájezd. Týdenní pobyt někam do lázní. Pak třeba sada nádobí, když ji dosluhuje. Sada krásných ručníku, povlečení. Pěriiny z vlny. Já tchýni teď k 80 kupují koberec.Nebo někde ocení dárkový koš plný dobrot. Jiný si přeje nový vysavač. El masážní podušku.krasnymi zlatými náušnicemi nebo prstýnkem, řetízkem uděláte radost. Můžete ji koupit nějaké boty třeba na zimu. Někdo má rád zahradu tak nové rostliny , nábytek do zahrady. Mobil.sadu porcelánu, novou tv. Nebo novou kuchyňskou linku.kdyz se složí více lidí. Je toho je, nebo lístky do divadla. Na koncert...
tebi, tak já osobně pro sebe /letos mi též bude 70/ bych si z vašeho výčtu vybrala několik dárků, ale pro osobu, které nebaví ani zahrádka, bojí sednout na kolo, mobil dostane od sestry, je to horší, no vypíšu kamarádovi, co jsem zde dostala za rady a pak už je to na něm. Moc děkuji.
Nádherné a předražené kytice já mám za vyhozené peníze, stačí kytka ze supermarketu a nebo v květináči. Maminkla od vnučky dostala Růženku, takové ty mini růže v květináči, cena do 100kč, od sestřiných dětí kytici orchideí za 1500, orchidee kde že jsou a Růženka ji kvete každý rok na zahrádce.
Všem děkuji za rady, předám je dál a nyní to bude již na kamarádovi, co z toho vybere, on je se svojí ženou stále a já ji viděla třikrát jen tak "z rychlíku". Jen z doslechu vím, že ji nebaví zahrádka a že se bojí jezdit na kole. Tím pádem nemohu radit podle sebe, přestože jsme stejného věku.
Oznamuji všem, že jsem kamarádovi předala všechny rady a on vybral lístky do divadla jako hlavní dárek, protože ona prý divadlo miluje, k tomu koš a kytice. Ještě jednou díky všem.
Tak jsem nad tím ještě přemýšlela a mám pocit, že v tomto věku by od manžela stačilo, aby jí koupil nějakou kytičku do vázy a k tomu něco dobrého, co si navíc ještě užijí dohromady. Kdyby jí koupil nějakou drahou věc kterou třeba ani nebude potřebovat, tak jí to možná radost neudělá, spíše naopak, protože v dnešní době na tom důchodci zase až tak dobře nejsou a on by to zaplatil ze společného rozpočtu a pokud je paní spořivá, tak by ji mohlo rozladit, že zbytečně vyhodil peníze. Pokud to ovšem nejsou bohatí důchodci, kteří mají penize na rozhazování.
Maky, koukám, že to kamarád vyřešil. A podle mne dobře. Návštěva divadla, pokud to u nich není běžné, bude pro jeho paní svátkem.
suzymon, tak je právě problém, že on rád chodí na koncerty a ona do divadla, on však divadlo nemusí, takže on se obětuje a půjde s ní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.