Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz chci zužikovat nakládačky na kvašené okurky. V minulosti se jednou povedly pak zase ne chybou bylo, že se některé " rozbředly " Používal jsem předpis z Bzenecka : předem jsem vidličkou napíchal umyté okurky a 6 hod nechal ve vodě, nálev: na 1l vody /nepřevařené/ 1 lžíce soli, cibule, křen ,mrkev, kopr, nové koření, celý pepř ,hořč. semínko .Letos nemám přebytek až tak velký nerad bych kvašáky pokazil.Byl můj postup správný? Za dobrou radu předem děkuji Olin
Záleží, jak kdo je má rád. Někdo dává zeleninu, někdo cibuli, česnek, křen. Já dávám pouze vinný list dolů a nahoru, proložím koprem. Umyté okurky naskládám, natlačím do sklenice, přidám kůrku chleba, která podporuje kvašení. Přikryji tak aby když se okurky nafouknou a voda přetéká, aby měla jak a postavím na talíř. Zaliji teplou, slanou vodou. Slanou asi tolik jako když solím rýži. Těsně před přesolením. Po vykvašení opláchnu a přeložím, dám nový kopr a novou slanou vodu a postavím do ledničky. Tam vydrží, než je sním. Je mnoho způsobů a věřím, že jsou všechny bezva.
PS někdo místo vinného listu dává pár listů z višně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.