Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaginalni mykoza a menstruace

Od: sunni odpovědí: 7 změna:
Ahoj,stala se mi taková nepříjemnost. Nemam s touto záležitostí žádné zkušenosti a tak jsem z toho lehce vyplasena a potřebovala bych pomoc. Týden jsem byla v kempu,koupala se ve znečištěné vode a mela spoustu fyzických aktivit. Vse se zdalo byt v poradku ale včera vecer po návratu me neskutečně zacala svedit a palit pochva. Zasla jsem do lékarny kde mi pani dala canesten na vaginalni mykozu. Jenomže...v pribalovem letaku jsem se docetla,ze léčba ma probíhat bud alespoň tyden pred menstruaci nebo x dni po. Abych nemela na dovolené menstruaci,užívala jsem lek norethisteron na oddaleni MS. Vysadila jsem ho dva dny zpet,tudiz MS ocekavam každym dnem. Jak ted postupovat? Mam začít s lecbou zánětu nebo trpět,odmentruovat a pokud zanet sam neodezni začít az po menstruaci? Ke gynekologovi jsem objednana ve středu
Děkuji vsem ))

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nevím jakej ten Canesten máte, ale pokud jste koupila ten jednotabletovej silnější, tak si jej 100% zaveďte. Vím jaká je to úleva. Na mykózy jsem v minulosti hodně trpěla a nic mi tak nepomohlo jako zrovna toto. Na pár dní se vzdejte sladkostí.

pb®
hodnocení

1x
Já bych netrpěla a mazala hned. Někdy je po svědění hned, jindy to trvá víc dní. Každopádně při menstruaci je děložní čípek otevřený a neléčením a čekáním jen usnadníte infekci postoupit dále do těla. Taky bych léčbu doplnila o vaginální kapsle s laktobacily, to hodně pomáhá i jako prevence. Ke zmírnění svědění sedací lázeň nebo obklad z naředěného jablečného octa.

liska5
hodnocení

0x

Nechte to až po menstruaci. Mykozu nemáte jen tam, ale prapůvod je ve střevech. Není to ani tak tou vodou, jako jinou stravou, fyzickou zátěží na slunci, možnostmi hygieny, možná pohl.stykem. V oslabeném těle touto změnou nastane nerovnováha a kvasinky a plísně se rychle rozšíří ze střeva na další sliznice. Vynechte sladkosti, moučná jídla a pokud jíte hodně mléčných potravin, tak nějaký čas i ty. Nechte si jen kefír, bílý jogurt. Z jiných kvašených potravin třeba kys.zelí. Jezte zdravě - hodně zeleniny, mandle, ryby, klíčky, cereálie...Jde o to dostat se do kondice a upravit situaci ve střevě, aby léčba Canestenem a jinými antimykotiky pak snáze zabrala..

liska5

Zatím lze vnější genitál oplachovat růžovým roztokem Hypermangánu. - Sedací koupel. Jinak je dobré pít vodu s jablečným octem - do hrnku vody lžíci. Neředěným se potírají plísně na těle, zapařeniny.

etana*

a než jí zaberou ty vaše všudypřítomné klíčky, udrbe se k smrti. Teda vy dáváte rady:)

liska5

Nebuďte zaujatá, čtěte to celé. Oplachovat hypermanganem a po menses Canesten. Změnu výživy průběžně, tu symbolizují třeba ty klíčky. Pokud nemenstruuje, tak mazání zevně klidně. Tady šlo o vaginální tablety, ty až po menses.

floro*
hodnocení

0x
Jistě použít hned. Problém by mohl být spíš při menstruaci. Ale jde o to, že by se lék vlastně vypudil společně s menstr. krvi. Pokud máte pár dní před, tak určitě začít hned. Jinak si ještě doplňte probiotika, aby pak navratily mikrobiální pohodu. Jinak ještě doporučuji hned při potížích příště v plachý Rosalginem. Stačí udělat i slabší roztok a mít sáčky doma jako první pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]