Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak dovařit amarant?

Od: vitecek® odpovědí: 3 změna:

Zdravim. Dle návodu ej amarant už měkoučký, jde jíst, ale pořád je v gelovité konzistenci (vařený se solí ve vodě v poměru přibližně 1:5/1:6 . Poradíte, jak z toho dostat vodu? Nebo kde jsem udělal chybu?

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
Zdravíčko.
Dal jste moc vody!
Amarant vsypeme do hrnce, zalijeme dvojnásobkem vody (nebo vývaru), osolíme a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme pod pokličkou na mírném plameni 20 minut. Je-li potřeba, přilijeme ještě trošku vody. Do hotového amarantu přimícháme podušenou zeleninu a dochutíme solí a pepřem.
hodnocení

No. Já právě v jednom postupu četl, že přebytečnou vodu pak zcedíme, tak uplně nerozumim, jestli je tím myšleno ještě menší množství vody, než zůstalo mně (protože mě to zcedit pochopitelně nejde).

Vaří se jako rýže. 1:2.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]