Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
ráda bych šla darovat krev (poprvé) a prý sebou musím vzít (jsem ze Zlína, tak jsem se dívala na jejich stránky):
* Občanský průkaz
* Průkaz zdravotní pojišťovny
* Zdravotnickou dokumentaci, event. výpis o zdravotním stavu od svého ošetřujícího lékaře pokud se k nám chystáte poprvé
Myslíte, že ten třetí bod je důležitý? Někde to třeba vůbec neuvádějí.
Jsou lidi, od kterých krev transfúzka nechce vzhledem jejich aktuálnímu zdravotnímu stavu / diabetik, chudokrevný, chronicky nemocný, k dříve prodělaným chorobám /např.TBC/, nebo transfúzím.. A tohle by měl vypsat obvoďák. Tak obvodnímu zavolejte. Třeba se dohodnete, nachystá Vám to, abyste nemusela sedět mezi marodama v čekárně. Aspoň u nás to tak je..
Jinak si vás vážím. Moje děti taky pravidelně darují krev.
Je to poněkud zvláštní požadavek. Když jsem kdysi před lety začínal darovat, tak po mě nic takového nechtěli. Anamnéza se probrala ústně a jinak se vyplňuje dotazník (jak zde už zaznělo). Když jsem pak přecházel na jinou transfúzní stanici, tak opět proběhla ústní anamnéza s lékařem + dotazník. Dotazník se vyplňuje při každém odběru a stejně tak při každém odběru jde člověk za lékařem, který zkontroluje výsledek předodběrových krevních testů, zkontroluje dotazník a přeptá se na aktuální zdravotní stav, změří tlak a teplotu. Následně pak dárce pošle k odběru, nebo domů.
Být Vámi, zvednu telefon a na transfúzní stanici zavolám s dotazem ohledně té dokumentace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.