Nejste přihlášen/a.
Jsem těhotná a nevím co stím mám dělat je mi jen 17 jsem ve 2 měsíci co stím?
Jen nezkoušej nějaké pokoutné metody! Zažila jsem, jak se holka snažila potratit pitím alkoholu s nějakými tabletami a máčením v horké vodě. Nejenže to nepomohlo, ale pak měla postižené děcko. Za svoji praxi jsem zažila několik studentek, co otěhotněly během SŠ. Jen jedna dala dítě k osvojení. Jinak donosily, porodily a pokud kluk nestál za moc, což bylo asi v polovině případů, tak si dokonce brala matka nebo tchyně MD / mateřskou dovolenou /a dcera přerušila jen na jeden rok studium a pak jsme jí hlídali děcko, když přišla k maturitě.
Teď jít ke gynekologovi a on Ti vystaví těhotenskou kartu a dá Ti rady. Pak budeš chodit na kontroly. Jist zdravě, hodně spát a chodit na vzduch. Pokud do školy, tak možná až do pololetí, a pak přerušíš studium. Jiné s tím pracují, není to nemoc. S klukem a s rodiči to proberte. Prostě stalo se a čas zpátky nevrátíš. Ve škole to řekneš třídnímu a dohodnete se, jak to řešit. Nejsi první, ani poslední. Okolí si zvykne. Horší by byla rakovina. Byly doby, kdy to bylo v tomhle věku běžné, ale i dnes jsou na tom stejně, jako třeba Lucinka Bohuše Matuše. Držím Ti palce, opatruj se!
Půjdu proti proudu, být těhotná v 17 letech, na potrat bych šla bez ohledu na názory rodičů, partnera... Nemáš dostudovanou střední školu a s dítětem je už nejspíš nedokončíš (v okolí mám dvě slečny, které otěhotněly přes školu a ani jedna nedostudovala). V současné době ani maturita už nic neznamená (vlastně kolikrát i titul bc.), bez školy budeš prakticky nezaměstnatelná.
Běž k lékaři, ten určí týden těhotenství a podle toho se bude odvíjet postup, potrat na přání ženy je legální do 12 týdne těhotenství, takže si pospěš. Myslím, že do 10 týdne se dává potratová pilulka, takže bys nemusela do nemocnice na zákrok. Bohužel o tom zdravotnické zařízení bude muset uvědomit rodiče, jejich souhlas ale vyžadován není. A připrav si peníze, potrat stojí kolem 5000,-.
Rozhodnutí je jen na Vás. Jak se k tomu staví otec dítěte? Jste schopni se o dítě postarat, vychovávat jej, zabezpečit mu zázemí atd..? Je to velká zodpovědnost, radost i starost na spoustu let, to si musíte uvědomit. Rodiče vám mohou pomáhat, ale není to jejich povinnost. Ptejte se sama sebe zda jste připravená být zodpovědnou matkou. Komunikujte o tom především s otcem dítěte, toho se to také týká.
Nechat si
Jen doplním, že situace se týká též rodičů otce dítěte. Pokud by to byl student a neměl z čeho platit alimenty, tak platí jeho rodiče.Souhlas s kapkou. bohdana-pokud máte zázemí a otec dítěte je alespoň trochu zodpovědný, proč ne. Pokud je to sobec a nechce o děcku ani slyšet, volil bych za sebe horší variantu řešení ( já mám jiné postoje k řešení životních situací, nechtěl bych si kazit život+zkušeností z okolí o neplatičích alimentů a téměř žádné podpoře od státu). Takže schrnuto: jak už psali rádci-zeptej se nejprve otce dítěte, zda do toho chce jít. Rodiče ti sdělí zhruba to co my. Rozhodnutí je tak jako tak pouze na tobě.
Je i třetí varianta. Určitě lepší, jak potrat. Dát po porodu dítě k osvojení. Jsou zoufalé dvojice, co nemohou mít děti a ty budou plakat štěstím.
Dát k osvojení a potom celý život vědět, že někde mám svoje děcko, o kterém nic nevím, jak vypadá, co dělá. Tak z toho bych byla zoufalá také.
Děcko si slečno nechte, určitě najdete pomocnou ruku ve svých rodičích, možná ve svém přítelovi /budu držet palce/ a pokud budou prarodiče z druhé strany rozumní, tak i od nich se jistě dočkáte pomoci.
Nebojte se toho, zas tak úplně mladá na těhotenství, mateřství a výchovu děcka nejste.
Milá slečno,
už zde zaznělo něco o tom, když už nový život vznikl, tak ho nezhasínat. Ano.
Vím, že dnes je to nemoderní či zpátečnické nebo ze staré školy, ale zbavit se jednou počatého dítěte je v podstatě vražda.
Názorů pro a proti odborných a neodborných mohou být stovky, ale když připustíme skutečnost, že v ženě vlastně klíčí a rozvíjí se nový člověk, tak co to je ne-li vražda. A vražda je vraždou ať z pohledu ateisty nebo věřícího, tak o tom přemítejte i tak. Všechno dobré a ještě lepší rozhodnutí. Děda pětinásobný.
Neznáme zázemí slečny.Těžko radit.Neměla 20,- na prezervativy a teď bude muset dát cca 5000,- za potrat nebo 20000,-za základní výbavičku pro dítě -pro začátek.Tak i tak je to nelehké rozhodnutí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.