Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám dělat?

Od: bohdana odpovědí: 24 změna:

Jsem těhotná a nevím co stím mám dělat je mi jen 17 jsem ve 2 měsíci co stím?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x
Inu, asi se budete muset svěřit rodičům a nastávajícímu tatínkovi. Jistě budou mít neskonalou "radost", ale asi se budou snažit Vám (až se proberou že mdlob) pomoct.

liska5
hodnocení

5x

Jen nezkoušej nějaké pokoutné metody! Zažila jsem, jak se holka snažila potratit pitím alkoholu s nějakými tabletami a máčením v horké vodě. Nejenže to nepomohlo, ale pak měla postižené děcko. Za svoji praxi jsem zažila několik studentek, co otěhotněly během SŠ. Jen jedna dala dítě k osvojení. Jinak donosily, porodily a pokud kluk nestál za moc, což bylo asi v polovině případů, tak si dokonce brala matka nebo tchyně MD / mateřskou dovolenou /a dcera přerušila jen na jeden rok studium a pak jsme jí hlídali děcko, když přišla k maturitě.

Teď jít ke gynekologovi a on Ti vystaví těhotenskou kartu a dá Ti rady. Pak budeš chodit na kontroly. Jist zdravě, hodně spát a chodit na vzduch. Pokud do školy, tak možná až do pololetí, a pak přerušíš studium. Jiné s tím pracují, není to nemoc. S klukem a s rodiči to proberte. Prostě stalo se a čas zpátky nevrátíš. Ve škole to řekneš třídnímu a dohodnete se, jak to řešit. Nejsi první, ani poslední. Okolí si zvykne. Horší by byla rakovina. Byly doby, kdy to bylo v tomhle věku běžné, ale i dnes jsou na tom stejně, jako třeba Lucinka Bohuše Matuše. Držím Ti palce, opatruj se!

liska5

Nejsem registrovaná, tak nemohu hlasovat v anketě. Jinak bych dala nechat si.

sabrinaa
hodnocení

5x

Půjdu proti proudu, být těhotná v 17 letech, na potrat bych šla bez ohledu na názory rodičů, partnera... Nemáš dostudovanou střední školu a s dítětem je už nejspíš nedokončíš (v okolí mám dvě slečny, které otěhotněly přes školu a ani jedna nedostudovala). V současné době ani maturita už nic neznamená (vlastně kolikrát i titul bc.), bez školy budeš prakticky nezaměstnatelná.

Běž k lékaři, ten určí týden těhotenství a podle toho se bude odvíjet postup, potrat na přání ženy je legální do 12 týdne těhotenství, takže si pospěš. Myslím, že do 10 týdne se dává potratová pilulka, takže bys nemusela do nemocnice na zákrok. Bohužel o tom zdravotnické zařízení bude muset uvědomit rodiče, jejich souhlas ale vyžadován není. A připrav si peníze, potrat stojí kolem 5000,-.

hodnocení

3x
Co dělat?
No v první řadě je na tobě jestli dítě chceš nebo nechceš?
Pak bys to taky měla oznámit otci dítěte a měli by ste se společně poradit ty i otec s rodiči co dál
Za mě pokud je ještě možnost a todle mnoho lidí nepřekousne tak lékařský zákrok a nechat to vzít má to sice svá rizika ale je třeba si uvědomit že pokud se rozhodneš si to nechat tak ti skončí bezstarostnej život a začnou ti problémy o kterých zatim nemáš ani tušení a pokud se ještě navíc stane že se na vás otec dřív nebo později vykašle tak budeš potřebovat hodně síly na to abys to vše zvládla a nezbláznila se z toho
Na druhou stranu pokud máš milující rodiče kteří ti budou ve všem oporou a budou ochotni ti se vším pomoci a to především finančně a s bydlením tak si to dítě ponechej a snaž se ho vychovat jak nejlíp to pude protože neni v životě nic hezčího než rozzářenej dětskej úsměv

hodnocení

2x

Rozhodnutí je jen na Vás. Jak se k tomu staví otec dítěte? Jste schopni se o dítě postarat, vychovávat jej, zabezpečit mu zázemí atd..? Je to velká zodpovědnost, radost i starost na spoustu let, to si musíte uvědomit. Rodiče vám mohou pomáhat, ale není to jejich povinnost. Ptejte se sama sebe zda jste připravená být zodpovědnou matkou. Komunikujte o tom především s otcem dítěte, toho se to také týká.

Nechat si

Jen doplním, že situace se týká též rodičů otce dítěte. Pokud by to byl student a neměl z čeho platit alimenty, tak platí jeho rodiče.
olinl

Souhlas s kapkou. bohdana-pokud máte zázemí a otec dítěte je alespoň trochu zodpovědný, proč ne. Pokud je to sobec a nechce o děcku ani slyšet, volil bych za sebe horší variantu řešení ( já mám jiné postoje k řešení životních situací, nechtěl bych si kazit život+zkušeností z okolí o neplatičích alimentů a téměř žádné podpoře od státu). Takže schrnuto: jak už psali rádci-zeptej se nejprve otce dítěte, zda do toho chce jít. Rodiče ti sdělí zhruba to co my. Rozhodnutí je tak jako tak pouze na tobě.

liska5

Je i třetí varianta. Určitě lepší, jak potrat. Dát po porodu dítě k osvojení. Jsou zoufalé dvojice, co nemohou mít děti a ty budou plakat štěstím.

senior

Dát k osvojení a potom celý život vědět, že někde mám svoje děcko, o kterém nic nevím, jak vypadá, co dělá. Tak z toho bych byla zoufalá také.

Děcko si slečno nechte, určitě najdete pomocnou ruku ve svých rodičích, možná ve svém přítelovi /budu držet palce/ a pokud budou prarodiče z druhé strany rozumní, tak i od nich se jistě dočkáte pomoci.

Nebojte se toho, zas tak úplně mladá na těhotenství, mateřství a výchovu děcka nejste.

gordon
hodnocení

2x

Nedavno moje babicka rikala moji máti, že je nakonec ráda, že s ni v 17-ti nesla na potrat...lol

kdyz uz zivot jednou je tak ho nezhasinej. Mohla bys toho litovat

floro*
hodnocení

2x
To se jako vážně zde hlasuje o takovém tématu? Jako by šlo o dilema v jaké halence jít do práce? Uf

tebi
hodnocení

1x

Rozhodně nechat si dítě, já jsem se narodila , když máma měla necelých 18.No a?Teď už má plno vnuků, za chvíli bude mít pravnuky a přitom je stále plná energie...

mysky
Presne.. lepsi nez si cely zivot vycitat, ze jsi sla na potrat !

floro*
hodnocení

1x
Není to konec světa, i když se ti to teď zdá. Je to jen začátek nové životní etapy.

jabraka*
hodnocení

1x

Měj na paměti,že jakýkoliv neprofesionální zásah můžJABRAKAe znamenat v budoucnosti neplodnost.Nakonec i zásah profesionální.

Takže vezmi do hrsti především rozum,pokud ho máš!

vilik*
Kouzlo nechtěného :-D.
Jakýkoliv neprofesionální zásah Jabraka může znamenat ...
Jsem se po ránu zasmál.

hodnocení

1x

Milá slečno,

už zde zaznělo něco o tom, když už nový život vznikl, tak ho nezhasínat. Ano.

Vím, že dnes je to nemoderní či zpátečnické nebo ze staré školy, ale zbavit se jednou počatého dítěte je v podstatě vražda.

Názorů pro a proti odborných a neodborných mohou být stovky, ale když připustíme skutečnost, že v ženě vlastně klíčí a rozvíjí se nový člověk, tak co to je ne-li vražda. A vražda je vraždou ať z pohledu ateisty nebo věřícího, tak o tom přemítejte i tak. Všechno dobré a ještě lepší rozhodnutí. Děda pětinásobný.

adell*
hodnocení

1x
Tvoje bábätko s radostou prijmem a nebola by som sama.. Babatko je čisté šťastie. Najkrajsia vec v zivote. To co tu pisu za potrat su hrozne hlupe kecy :D ze nedokoncis skolu a podobne, to su kecy vsechno. Dite rychle vyroste, ty skolu dokoncis, za par let te ani nebude potrebovat. Ked uvidis tie malinke nozivky budes cela ziarit stastim. Zivot je kratky a ty nosis original bytost ktora nikdy nebola a uz ani nebude. Mas velke stastie.

Nechat si

Mám úplně stejný názor. Škoda že už vám nemohu dát bod.

mysky
hodnocení

0x
Zivot je dar.. sver se rodicum .. priteli. Rozhodni se podle sebe.. i kdyby byl pritel proti.. rodice ti urcite pomuzou. Lepsi dite brzy nez nikdy nebo pozde.

lidus*
hodnocení

0x

17 a podpora žádná, odklikla jsem potrat. 17 a podporu otce děcka a rodičů máte, pak volím druhou možnost.

hodnocení

0x

Neznáme zázemí slečny.Těžko radit.Neměla 20,- na prezervativy a teď bude muset dát cca 5000,- za potrat nebo 20000,-za základní výbavičku pro dítě -pro začátek.Tak i tak je to nelehké rozhodnutí.

iz*
hodnocení

0x

@Jancaak (11. VIII. 2020 ve 21:43) > pokud by otec nemohl dítě živit, týkalo by se to prarodičů z obou stran, nejen ze strany otce dítěte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]