Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mám dotaz.V poslední době mám problémy s jídlem jaké jsem kdy v životě neměla. Mám skoro 16 let,169 cm a 71 kg.Za pár let se mi podařilo zhubnout už 19 kg(zdravou stravou a pohybem,nikdy jsem žádné přiblblé diety nedržela) a můj cíl byl vždy 20,jenže teď se to uplně láme.Celý den jsem mimo domov na brigádě,kde normálně jídlo mám,ale když prřijedu večer domů,mám pocit,jako kdybych měla sníst celou lednici. Začnu mít brutální chutě,na sledké,pak slané,pak sladké a zas slané..nevím,co s tím. Kazí mi to tu cestu..
Nedokážu to zastavit ..poradíte prosím?
Jedině si představvovat to, jak budete mít hezkou postavu, když si to sladké nedáte, jako že odoláte, Chce to také ale necítit hlad. Když je člověk hladový, hlásí se ty chutě. Prostě něco sníst, menší porce, jenom ne to sladké nebo tučné. Na kostičky nakrájet červenou papriku, ta je taková slaďoučká, ale zdravá zeleninka, k tomu třeba kedlubínku, salátek, ředkvičky..., a ďobat to, nebo zobat sluneč., dýňová semínka. Měla jsem ten samý pocit jak píšete a tak jsem vzala tu čokoládu a sešla s ní dolů se schodů a šup s ní do kontejneru a byl pokoj, chuť přešla. Chodíte na brigádu, ono také vyhládne tou prací, jediná rada-držet se, ale je to těžké, ale když jste zvládnula těch 19 kilo, tak jste dobrá.
Ahoj, nezačala jsi teď někdy brát například antikoncepci? Po té se chutě výrazně zvětšují. Taky jsem s tím bojovala, když jsem jí začala brát. Důležité je se snažit udržet, doporučuju pít hodně vody, která tě zaplní. Případně jíst zeleninu a ovoce. Na internetu najdeš spoustu typů, jaké nezdravé jídlo můžeš nahradit jakým zdravým jídlem (například jakou zeleninu si dát, když máš chuť na fastfood atd.) Hlavně se tim moc nestresuj, semtam si něco dej, jen přiměřeně.
Zkus jíst víc,,já jim moc,daleko víc, než bych dle tabulek měla,,ty tabulky jsou dobrým ukazatelem, kolik by tělu mělo stačit.Na jednom webu má kluk na stravu jen 20kc na den, je zadlužený. A víc mu nezbývá, taky musí přežít.Staci si uvědomit, jak moc málo ve skutečnosti člověku stačí k žití...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.