Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koprivka u dospělého

Od: rebela® odpovědí: 7 změna:
Přítel už má asi rok kopřivku.Dá se to vyléčit nějakou babskou radou? Moc děkuji za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zajít na alergologii a zjistit na co jste alergický.

hodnocení

1x

Já si myslím, že to kopřivka není.Kopřivka je projev alergie a když je alergen odstraněn, svědivá vyrážka zmizí. Navíc, kopřivka je nebezpečná i tím, že jaké projevy jsou na kůži, tak podbné mohou být v tepnách a cévach a v měkkých výástelkách. Kopřivka je chvilková záležitost, rozhodně ne rok *hej*Nejspíše se bude jednat o nějakou poruchu imunity, třebas lupénku, které je několik typů. Je i taková, jako kopřivka. Ale takových problémů na kůži je mnohoa je potřeba stanovit diagnozu. Chce to kožaře a vydržet u něho.

julie*
hodnocení

0x

Dobrý den, ve vší úctě na takto podanou otázku nelze odpovědět. Každopádně je to kožní projev, který značí, že něco tělu nesvědčí, ale víc vám poví lékař. A i když je to s chlapama někdy těžké, je dobré ho k lékaři dostat. Máme muže v rodině, který neléčí sluneční alergii, respektive ono to léčit ani nelze, ale lze přijmout opatření. No a pán na to dlabe a má to rok od roku horší a horší. A co později? Pán je akorát ošterný jak řiť. Za sebe vím, protože mívám kožní projevy, že je za tím často hlubší psychosomatický problém a často právě díky kůži dobře vidíme, že něco v oblasti našeho zdraví a spokojenosti hapruje, lze to brát jako dobrý indikátor. Zdravý člověk má zdravě vypadající pleť.

Julie, udělám trošku krok stranou. Nechápu, proč si myslíte, že dostat chlapa k lékaři je těžké. Má občanku, je tedy svéprávný, je dospělý, je to jeho tělo, jeho rothodnutí, jeho zodpovědnost.

Koprivka u dospělého

hodnocení

Přítel byl u kožního bere Xadox. Moc mu to nepomáhá . Celý den třeba nemá nic a večer je celý červený . Už neví co s tím . Doktorka mu řekla, že má sledovat co jí ,ale to by asi musel být hladem. Dělá se mu to snad i ze vzduchu. Psáno s nadsázkou .

Alergolog by spíše zjistil důvod. Vezme krev a udělá spoustu potravinových testů a pár kožních též, co se v kožní ambulanci nedělají.

hodnocení

0x

Musíte zjistit vnější příčinu, která to spouští. Nějaká změna, podnět? Už jsem sem psala, že třeba mně dělá, když se mi něco nelíbí nebo musím mluvit s někým, koho nesnáším, potíže pálení žáhy. Zvláště když jsem rozhozená ještě z něčeho jiného, tak to mám třeba i pětkrát za den. Kolikrát je to k smíchu, nedávno jsem viděla v květinářství předraženou rostlinu, kterou doma likvidujeme jako plevel a okamžitě mě začala pálit žáha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]