Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co pomůže proti zapáchajícímu potu?

Od: tchor* odpovědí: 11 změna:

Nevíte co pomáhá proti zapáchajícímu potu na těle? Byla bych moc ráda pokud by jste mi někdo doporučil něco co není moc agresivní , jelikož má manžel od jisté už dávné doby problémy s kůží . Zkoušeli jsme už hodně deodorantů a antiperspirantů . Možná jsme celou tu dobu špatně vybírali , ale většina z nich prostě ten pach nepřebije a na zbytek má zas manžel alergickou reakci . Manžel se i za normálního počasí strašně moc potí a já vůbec nevím co s tím lze dělat .Doktor řekl, že manželovi pomůže teď jen to, že se bude častěji mýt šetrnými , ochrannými, přírodními mýdly , šampony atd. ,ale i tak bych byla ráda za radu. Poprosila bych o něco i pro mě , já , žádný problém s kůží nemám , je mi 30 let, ale byla bych ráda i za typ na nějaký dobrý dámský antiperspirant , nebo něco podobného a účinného . Budu ráda klidně i za něco co je bez vůně s dlouhodobějším účinkem. Teď už dlouho nic nepoužívám , ale dříve js používala krystal alunit.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

julie*
hodnocení

2x

Něco podobného jsem s přítelem řešila nedávno. On se pořádně umeje, navoní, všecko se řídíme, jak máme, a přesto první řinoucí se kapičky potu okamžitě páchnou. Já si na to zvykla, protože se nejedná o velký pach a samotný čerstvý pot nesmrdí tak strašlivě než když např. moje kolegyně chodí v létě v jednom pracovním tričku z umělé tkaniny celý boží týden. To stačí, když projde a já vím, že tu byla. Z toho se člověku zvedá kufr a nechápe, jak žena může tohle dopustit. Ale to je jiný případ. Bezpečně poznám, když je pot uleželý v oblečení (např. člověk obléká už jednou spocené, strká spocené zpět do skříně,...) a nebo čerstvý pot při aktivitě. Dbejte tedy na hygienu oděvů a v létě např. dvě sprchy denně, nějaký bezpečný antiperspirant - moje kamarádka doporučovala Borotalco, ale nevím, zda je i pro muže. A zbytek už asi ovlinit nelze, prostě to je chemie. Strava třeba v našem případně nehraje roli - přítel nekouří, nejí žádné cibule, česneky, kopry, pivo pije jen vzácně, jinak pitný režim dostatečný... A nic. Mají to prý v rodě a potí se tak všichni. Jedna oblast by s tímto však mohla pomoci, kdo tomu věří - čínská medicína. Ta se umí na některé věci podívat jinak a mohla by pomoci, ale nemám zkušnost.

hodnocení

1x

Pot jako takový nesmrdí, smrdí ty rozkládající se zbytky na těle. Snad vám někdo poradí líp, ale syn se taky hrozně potí a řešíme to neustálým umýváním a měněním triček. Někdy i více za den. Teď zrovna často cítím, jak třeba v obchodě smrdí vymydlení lidé oblečení do včerejších smrdutých triček. Antiperspiranty jsou jen na povrch a nic z toho.

etana*
hodnocení

1x

Hygiena, bavlněné prádlo i trička, žádná umělá vlákna, konec kouření, úprava stravy...to je jediná cesta. A tuhle jsem četla, že antiperspiranty se mají aplikovat po večerní sprše, nikoliv až před oblékáním na ven. Látky v nich obsažené se musí vstřebat a začít působit dřív, než se člověk zpotí. Nemám to vyzkoušené, ale chystám se. JInak pot sám o sobě nezapáchá. Krystal alunit (kamenec) je fajn, také jsem ho používala, chce to ale koupit skutečně kvalitní krystal, ne slepené drobky.

pb®
No vidíte a mně přijde jako naprosto normální součást hygieny si ráno opláchnout podpaží (a taky zadek) a pak použít antiperspirant. A ono ejhle, pro někoho je to novinka. Ani s těmi bavlněnými tričky bych si nebyla tak jistá. Funkční materiály, co u sportovců mají za úkol odvádět pot z povrchu těla a udržet kůži v suchu, nejsou ani omylem z bavlny. Která saje a neschne, tedy bakterie mají mnohem víc času na to pot rozkládat. Funkční trika oproti bavlněným taky rychle schnou.
etana*

Novinka? Píšu, že je to podle toho radicího článku přesně naopak.

A fakt by mne zajímalo, kdo chodí do práce nebo do divadla ve funkčním prádle...tak klid

hodnocení

1x

Mohou k tomu přispět potraviny výrazné vůně, např. česnek, cibule. Zkuste zakoupit v lékárně antiperspirant zn. Vichy. Pak můžete také celé tělo opláchnout vodou s trochou octa a do máchání prádla přidávat ocet.

Na ocet pozor. Ocet má výrazné aroma a může dráždit kůži, kdo má citlivější nebo alergie.

jbcd
hodnocení

0x
Může vyzkoušet driclor, je to hodně silný antiperspirant (je v něm mnohem víc hliníku než v normálních antiperspirantech). Pokud se tedy nebojíte rakoviny z hliníku. Dává se jen na noc, ráno se smyje, nejdřív každou noc a pak méně a méně a opravdu hodně omezuje pocení.

Vše co "omezuje" pocení je zdraví škodlivé!Tím potem se organismus chladí a v těchto hicech je to potřeba-ovšem jsou výjímky-třeba pokud jeden sedí v klimatizované kanceláři!

jbcd
Smradlavym potem v podpaží se člověk nijak zvlášť neochladi. Bez potu v podpaží se horko dá bez úhony přežít.

hodnocení

0x

Já jsem se praštila přes kapsu a v lékárně jsem si koupila sprej LA ROCHE-POSAY, sensitiv skin. Opravdu funguje 48 hodin jak deklaruje obal. Je bez vůně. Fakt funguje. Mám ještě nějaký voňavý z drogerky, ale nedá se to srovnat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]