Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nutná diagnostika?

Od: saruska* odpovědí: 3 změna:

dobrý den , je to sice hloupá otázka , ale už asi 3 roky mám problemy s bezdůvodnimi úzkostmi ktere mám skoro cely den , a mnoho dalšíma věcmi jako např. nezvladnu mluvit před lidmi , mám radši samotu, ve škole se mi kvůli tomu i zhoršil průměr znamek což mě dost mrzí ,,, pokažde když máme ustní zkoušení necham si automaticky napsat pětku do ŽK protože mám strach mluvit před třidou ., když pišeme písemnou praci (test) a nejsem si s něčim jistá tak to radši nenapišu ...začla jsem vidět bludy což mě někdy až děsí , jsem přecitlivěla, beru si najednou vše osobně ...ikdyž to ten člověk třeba myslí jen ze srandy atd... není možné že bych měla nějakou poruchu osobnosti? jen se bojim někam zajít jako třeba k psychološce aby mě neměla za blázna že to je normalní a tak se ptám radši tady . (je mi 16 let .)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uzkost
hodnocení

5x
Mám zkusenosti.. Akorát nechci zveřejňovat svůj mail. Takže ve zkratce a anonymně. Je dost poruch, které souvisí s úzkosti. Možná jste jen introvert a nebo člověk s lehkou socialni fobii. Pokud Vás chytne,takové to,že nemůžete dýchat, tak tak se většinou projevuje panicka porucha. Je dalších xy problémů,které můžou souviset. Zkusila bych psychologa,pokud ho máte,tak i školního.. hlavně to prosím reste

hodnocení

4x
Ano. Je nutná pomoc odborníka. Psychologa a pravděpodobně též konzultace s psychiatrem.
Jak chcete dodělat školu s takovými potížemi? Ústní závěrečné zkoušky? Jednou nebudete moci chodit ani do zaměstnání a komunikovat s lidmi. Je potřeba začít spolupracovat a vyhledat odbornou pomoc.

Tak já měl třeba s tímhle taky problémy. Bylo mi extrémně nepříjemný mluvit před třídou tak jsem si nechával pětky a doháněl na testech. Pří závěrečkách v pohodě. Mě vadili spolužáci ne učitelka. Ale to může mít tazatelka jinak :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]