Ahoj, chci se vás zeptat, mám jednu kamarádku, se kterou se znám 10 let, vidíme se asi 1 v roce, podniknem vždy přespávacku. Ale poslední dobou je to jiné, ona je obklopena přáteli, pořád si s jimi píše, nebo je na mobilu, když se jí zeptám, jestli něco nebudeme dělat, odpověď je vždy stejná:„Za chvíli” ale nikdy nic neděláme, štve mě to, protože si to chci užít a ona se mi nevěnuje... Já osobně moc přátel nemám, skoro žádné, na prstech jedné ruky bych je mohla spočítat... A ona? Hromadu. Proto si pořád s někým píše Když jsem jí řekla, ať se mi věnuje, tak se mi věnovala asi 1 hodinu a zase si šla psát s kamarádkami. Ale zase je to asi jediný člověk kterému naplno důvěřuji a můžu se jí s čímkoli svěřit. Nevím co dělat, mám ji pustit k vodě? Nebo se s ní bavit?
Zdravím. Pokud máte jasno v tom, že o ní nechcete přijít, tak ji berte takovou jaká je se vším co k ní patří. Vy byste si měla najít také své kamarády s kterými byste společně podnikala třeba výlety, sportovala atd. v běžném životě. Setkávat se s kamarádkou 1x za rok je málo. Máte každá svůj život a ona není ochotna podřízovat se Vám ani 1x za rok. Vynucovat si něčí pozornost není dobré. Neupínejte se na ni.
anonymka
Asi máte pravdu, najít přátelé je těžké, ale udržet si je ještě těžší, já si sice nedovedu představit, že se s ní nebudu baví, jsme kamarádky už od 1. třídy, ale popřemýšlím o tom.
Povedzte jej to. Je to totalne drzé a neuctive si pisat s druhymi, ked ste spolu. A navrhnite jej nieco Vy. A nech Vam aspon povie co vlastne píse. Nikto nema tolko priatelov ako pisete, ze ma ona..naozajstne priatelstvo maju len charakterny ludia. Byt na mobile v spolocnosti je neuctive a neslusné. Je to aj zavislost a problem nasej doby. No ale ak si niekto vyberie online rozhovor pred zivou osobnostou, tak to si Vás ako váži? Chapem, ze nejaku svoju dávku potrebuje, cílek pise, ze internet je ako tri pivá, je v tom opojeni a zabuda na cas, zabuda na povinnosti, na zivot.. atd. Chapem to inak, je to zavislost. A je to primitivne spravanie.
Zkuste se jí místo otázky, jestli budete něco dělat, navrhnout konkrétně co - nejlépe něco, aby při tom zapomněla na mobil. Když si s někým bude psát místo aby věnovala pozornost Vám, tak jí také napište, třeba jak se má. Snad jí to dojde.
Píšete, že jí naprosto věříte, tak se jí svěřte, že Vás trápí, že když jednou za rok spolu trávíte víc času, že se Vám plně nevěnuje.
Když se vidíte jednou ročně, moc kamarádky nejste, spíš bývalé přítelkyně. Ona má už jiné známé, vy byste měla mít také, prostě to kamarádství pomalu usíná...je to běžné se odpoutat, když se nevídáte. A ona zjevně není moc dobře vychovaná...zapracujte na sobě a najděte si jinou kamarádku, s kterou si budete mít co říct.
Asi je s tebou nuda, kamarádku to nebaví. Víš jaká je a tedy musíš i vědět, co by ji bavilo. Když jí to nabídneš, bude s tebou ráda.
joudic*
spis to je klasika dnesni doby, vsichni cumi do mobilu, cim vic znamych je, tim vic si clovek v kuse pise, ja samozrejme taky, ale fakt ne kdyz s nekym jsem a povidame si treba... spousta lidi cumi na mobil, ikdyz se diva na film
S kamarádkou se znáte od 1.tř., nchcete o ni přijít. Vídáte se asi 1x za rok. Nenaznačujete žádnou velkou kamarádku, navíc, když jste spolu je neustále na mobilu. Začněte u sebe, najděte si jiné přátele, podobných zájmů jako máte Vy.
Na tuto známost bych moc nespoléhala, nevnucovala se. Nemá asi zájem o lepší vztahy s Vámi a Vy to nechápete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.