Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
co vám pomohlo na atopický ekzém, především u dětí? Úprava jídelníčku, nějaké masti, léčitel? Neteři budou zanedlouho dva roky, ekzém ji trápí už rok. Neteř je koupaná ve vodě s mořskou solí, krom ovoce jí není dáváno sladké (po sladkém se ten ekzém prý zhorší, ovoce prý nevadí), když je třeba, namažou jí mastí s kortikoidy. Sháníme pomoc a rady kde se dá, přece jenom ji nechceme nechat trpět.
Děkuju všem za rady
Zadnou zazracnou radu necekejte. Atopicky exem se u neteri muze casem vytratit, nebo ji bude provazet cely zivot. U moji sestry potize zmizely v dospivani a nyni v dospelosti ma klid. A to na tom byla v detstvi hure nez ja. Me atopicky exem v ruznych intenzitach provazi cely zivot. Kazdemu asi ke zklidneni kuze pomaha neco jineho, uvadim me postrehy:
- Zasadni je pro me cistota kuze, nejhorsi je kombinace pot + prach nebo pot a pyl z trav atd.
- Cistotou nemyslim myt se mydlem, naopak mydlo sampony uplne vynechat.
- Pomaha mi oplachout studenou vodou a pote lehkym promazavacim kremem promastit
- Kortikoidy pouzit v krajnim pripade, pouzivam az kdyz mam mokvajici lozisko aby se kuze rychle zahojila
- U sebe jsem nikdy nezjistil souvislost exemu s urcitym jidlem
- Exem se mi vyrazne zhorsuje pri stresu, to u deti asi nehrozi
- Zasadni je lehke bavlnene obleceni, s tim souvisi i lozni pradlo
- Lecitele bych vynechal, neverim
- Najit vhodnou promazavaci mast - ja pouzivam Excipial krem, je nutno zkouset vice druhu co sedne. A pak hodne promazavat, kuze nesmi zustat sucha. Velmi dulezite je promazat po vykoupani, po umyti.
- Hodne pomaha more
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.