Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz ohledně pečení dortů. Moje dcerka si "poručila" dort ve tvaru medvídka. Bude to jen jeho hlava, na tu formu mám, ale vůbec netuším v čem upéct ty uši... mám udělat dvě ty formy na hlavu a z jedné ty uši vykrojit? Žádnou malou formu doma nemám a vůbec nevím co si s tím počít... poradte zkušené pekařky..děkuji
Možnosti, co mě napadají:
1) kupte nějakou menší formu,
2) upečte dva korpusy a vyřízněte uši, jak píšete, určitě se Vám ty zbytky korpusu budou hodit třeba na další ozdoby - můžete z korpusu udělat i vystouplé oči, čenich...,
3) udělejte jeden korpus a z toho vyřízněte hlavu medvěda i s ušima - hlava by byla menší než plánujete,
4) udělejte uši z něčeho jiného, než je korpus.
Líbí se mi 2 a nebo udělat kulatý dort klasiku a uši s čumákem namalovat polevou.
Udělal bych jí ledního medvěda, ať je alespoň trošku překvapená. pravděpodobně bude čekat hnědého
Děkuji, asi mi nezbyde nic jiného než upéct dva korpusy a uši vykrojit... Dcerka chce růžovou medvědici s mašlí takže už mám doma potahovou hmotu, no dá mi to zabrat ale co bych pro ní neudělala...předloni jsem dělala motýla, ale na to jsem si formu kupovala a jak píšete, je škoda jí mít doma když se využije pouze jednou. Zkusím se ještě někde podívat po formičkách na muffiny ale ty jsou dost malé, méďa by měl pidi uši...všem děkuji
Tyhle silikonové formy jsou nedomyšlené. V těch hlubších středových částech pečou déle a takové uši jsou jen velmi mělké a snadno se v nich těsto spálí. Koupila jsem kdysi takovou formu - mašinku. Trup lokomotivy hluboký, ale podstatné okrajové detaily - komín, kola - už ne tolik a nedalo se to pořádně upéct.
Dá se sehnat medvídek, celá postava a tam tento problém není, uši na formě hluboké.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.