Občas si udělám obyčejný karbanátek, směs je podobná jako na sekanou, dělám si raději vše sama. Housku potřu hořčicí, kečupem, a dám zelené listí - hlávkový salát, lístek pampelišky, roketu, čerstvou cibulku, papriku plod, plátek rajčete - tedy právě to, co člověk má doma. Sýr a slaninu nedávám.
Základem je maso. Dávám půl hovězího a půl vepřového. Potom udělat koule masa a dvacetkrát s tím flaknout o prkynko. Tím se maso spojí a drží. Udělat placicky. Velkozrnou sůl, hrubý pepř a oregáno. Použít ty velké bulky na hambace. Jednu stranu potru seminkovou hořčicí a na to cibuli. Druhou kečup a na něj plátky rajčat. Ogrilovat maso a zaklopit a jen se delaj nízké za ušima
Hamburgery jako takové nedělám, ale do jakéhokoliv mletého masa přidávám namočenou pohanku a sojové maso - tedy tu drť. Není to uvnitř poznat a vše je stravitelnější.
Nejím fastfoody. Udělat si z žaludka mrzáka nechci.
pepeek
Kdo mluvil o fastfoodech? Tazatel(ka) se očividně ptá na výrobu vlastního burgeru. Fastfood je druh veřejného stravování. Asi jste nikdy neměl pořádný šťavnatý burger z kvalitního hovězího. Takový domácí burger je parádní zálěžitost, doporučuji vyzkoušet.
Do hamburgru,tedy do "amerického karbanátku" jen hovězí mleté maso osolit a trochu pepře, do celku ,tedy do housku potřené hořčicí nebo kečupem pak dle lednice a chuti (třeba plátek sýra lupen pekonského zelí cibuli...Ale toto jednou za uherský rok.Raději český hamburger-tedy klasický karbanátek
Maso akorát osolit a opepřit, a jinak kromě masa do opečené bulky hořčici, salát, slaninu, sýr a vejce. doplněno 18.07.20 12:32: Maso samozřejmě hovězí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.