Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvaroh? s čím ho jíst?

Od: toom* odpovědí: 41 změna:

Dobrý večer .. od dneška bych chtěl každý večer pravidělně konzumovat tvaroh ale nevím sčím . Nějaké rady :) něco jednoduchého a ještě bych se chtěl zeptat kolik bych toho tvarohu za den mohl sníst

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

11x

Pokud můžete chleba, tak jako dr.voštěp? Posolit, opepřit, posypat mletou paprikou, malinko mletého kmínu /nemusí být.Mohu říci, že si vaničku namíchám kolikrát a ujídám jenom tak, bez chleba.Tedy spíše naslano.

Pokud do dobrého tučného tvarohu zamícháte mletou papriku a trošku sole, cibulky, pepře, tak si uděláte budapešťskou pomazánku, a další varianta třeba namíchat pažitku, či bylinky, co rostou na zahradě.

Co tento recept? zkvaseno.cz/... - nemám ale odvahu.

hodnocení

6x

Kakao, nějaké ovoce (banán, borůvky, jahody), pomazánky - se zeleninou (třeba akokádo, mrkev, česnek, paprika) a nějakým kořením - to jde použít na chleba nebo jako dip, namazat na pečivo místo másla, brambory s tvarohem.

Vypočítejte si kolik bílkovin máte mít za den, kolik jich máte a toho tvarohu tolik, abyste to doplnil.

toom*
hodnocení

Mohl bych si tvaroh dát k michaným vejcím? *smich*

K čemukoliv, je jen na Vás, jaká kombinace Vám bude sedět a kterou byste nesnědl.

toom*
hodnocení

Tvaroh budu jíst poprvé ani nevim jak chutná syrový :D jsem většinou si zvykl na tu chut z buchet :D ale pořad si nedokažu představit ten fakt že ten tvaroh se dá dávat k čemukoliv trošičku se mi ztoho děla špatně když nato pomyslím :D

Zkuste i samotný, já ho třeba tak jím i tak (myslím ten odtučněný, polotučný mi nechutná a z tučný bych asi nespolkla). Najdete si své kombinace. Jinak co se týče pečení, tak tam také najdete mnoho využití...

Tvaroh není dogma. Bílkoviny lze dojist vejci nebo proteinovým práškem... Popř si dělám masové zavareniny, paštiky apd.
liska5

Tvaroh a míchaná vejce se k sobě nehodí. Na trávení je to docela těžké. Obojí bílkovina, ale jiná. Proč se zatěžovat? Tělo si z té bílkovinné bomby stejně vezme jen určité množství.

hodnocení

5x
Začínal jsem tvaroh s mlékem a cukrem, pěkně do hladka. Polotucny nebo tučný je vynikající.
Pak jsem přešel na vylepšení že jsem dal více mléka a přidal želatinu. Je to jak dort.
Teď už jim tvaroh jak je, nepotřebuji s ničím míchat a ten v alobalu koušu samotný jak chleba. Zvyknul jsem si. Zrovna ho mám, ale už jen zbyteček...
Tvaroh? s čím ho jíst?
toom*
hodnocení

Ja spíš plnotučný chtěl bych nabírat svaly *smich* a toho tvarohu jste si dával kolik na den .. jinak ten obyčejnej tip s tvarohem a mlékem a cukrem zkusím .

Množství a tučnost je otázkou kalorií. Často mám 250g ke snídani, do kaše nebo na chleba atd. Večer 250 nebo 125g jen tak, kolem osmé až deváté.
Osobně si raději dám odtucneny nebo polotucny a kalorie si dojim v něčem atraktivnějším. Ale to je každého věc. Dělám to tak přesto že můj aktuální příjem je 4000-4300kcal, podle denních aktivit.
toom*
hodnocení

ten tvaroh na požívání každého dne bude hodně nakladný jak to ted čtu jak říkate 250g je celá pixla :D nějakych 20korun

Někdo to kvalitně projí, jiný propije či prokouří. Co na to říct...

Dá se koupit i za 12 Kč. V porovnání s většinou jogurtů, máslem a vším, co můžete s tvarohem nahradit, je to málo.

hodnocení

4x

Tvaroh, med a skorice *mnam*

radekkk
Díky chlape zkusil jsem to a změnilo mi to život. chála jak zmrd. Na tento večer nikdy nezapomenu

motak
hodnocení

3x
Predpokladam nasladko...Cukr, javorový sirup,marmeláda...
toom*
hodnocení

Zamichat v moučkovém cukru muže být taky možnost?

danb

Si pamatuji, že na vojně jsme to měli jako oblíbenou pochoutku. Stačilo osladit cukrem a kostka tvarohu zmizela během chvilky :)

toom*
hodnocení

Toho tvarohu tak 150g? na večer s ovocem např

bananem? *smich*

nov

Nudle s tvarohem.

senior

Tak tvaroh na sladko určitě pouze dopoledne.

S ovocem a marmeládama mléčné výrobky v žaludku kyšou.

Co se moc neví, tak cukr do tvarohu není dobrý, proto se má tvaroh spíše pojídat se smetanou.

Naše dětské krupicové kaše dětem na spaní dokáží dětem střívka totálně zabetonovat.

V případě /leze to tedy z tebe jak z chlupaté deky/ cvičení kvůli svalů, je lepší se svěřit odborníkovi, jak na cvičení, tak i na sestavené jídelníčku.

samozřejmě jsou dobrá na večeři vařená bílá masa /kuře, krůtí, králík, ryba/ se zeleninou a nezapomínat na vejce.

Jinak, když se zvedá nad tvarohem kufr už teď, tak to moc dlouho nedáš. Proto radím ty rady odborníků.

@senior to se opravdu neví, už kvůli tomu že tvaroh jako mléko cukr obsahuje. Nevím proč by další měl vadit. A cukry jen dopoledne je stejný mýtus jako jídlo jen do šesté večerní. Stoleté bludy.
motak
Večer das celou vaničku jak nic. Sladký dávám jenom trochu na prebiti te kyselé chuti.

liska5
hodnocení

2x

Denně ho jíst nemusíš. Všeho moc škodí. Maso a vejce mají taky hodně bílkovin a zase jiné vitamíny.. Ořechy, mandle nejen bílkoviny, ale i minerály,. Příliš tvarohu a vůbec mléčné stravy, Tě ochudí o železo! Tučný tvaroh má víc tuku, ale na svaly jsou bílkoviny neboli proteiny. Takže středně tučný je vhodnější. Nasekej a vmíchej si do něj kopr nebo petržel nebo papriku či zelenou cibulku a jen slabě osol a máš to zdravější, ta zelenina má vitamíny. K tomu celozrnné pečivo. Výborné je tohle na vařené brambory. Pokud to bude husté, vmíchej do toho trochu jogurtu nebo mléka.

liska5

Stejně mne zajímá, proč musíš jíst každý den tolik tvarohu? Někdo Ti poradil, že na svaly? Myslím, že by Ti stačila kostička tvrdého tvarohu velikosti kvasnic.

Ořechy jsou na mozek a když si jich dám denně čtvrt kila, myslíš, že ze mne bude genius?

42g tvarohu zní jako sakra dobrý vtip. *palec2* To fakt jde vynechat bez následků. *smich2*
liska5

*alene*Claymane, nevytrhuj z kontextu. Píšu maso a vejce. Pak je plno potravin, jako ryby, tvrdý sýr, ořechy, soja, luštěniny...Tohle lze jen tvarohem doplnit. Tvrdý tvaroh je zbaven vody, tak má obsah bílkovin třeba 3x větší, jako měkký tvaroh. Než kelímek řídkého, tak kostičku tvrdého tvarohu, když ho to nadavuje už jen při pomyšlení.

Co je na tom k smíchu? Jaké následky? Kluk se už neozval, je to možná nějaké mládě. Ani nevíme, proč se tím tvarohem chce ládovat. A k čemu ty svaly chce budovat.

hodnocení

2x

Milujeme s manželem nové brambory s tvarohem, k tomu mléko. Mám moc ráda trochu osolený taroh s nasekanou pažitkou namazaný na chleba, navrch cibuli.

lipanek
hodnocení

1x

Podívej se tady na vzorový jídelníček pro muže, který nabírá svaly. fitness-trenink-doma.cz/...

Jsou tam opravdu dobré věci, které budou chutnat, samozřejmě to člověk /mladý, který si ještě nevydělává/ nemůže zcela dodržet, ale vzít si z toho příklad jak a co kombinovat.

Každé stravování je o pestrém výběru.

Takže není to jenom o posoleném, nebo oslazeném tvarohu.

Všimni si, že sladká jídla se převážně podávají k snídani, obědu a odpolední svačině.

Samozřejmě se nepřu, že by člověk nesměl sladký tvaroh, nebo jogurt s cukrem k večeři, je to každého věc. Bulhaři dávají jogurt jako desert po jídle v mističce a posypaný práškovým cukrem. Ale ten jejich jogurt, to je lahůdka.

Já třeba miluji mléko, jahody, jogurt, lžíci medu a to všechno pěkně našlehat v mixéru do pěny, takže nejsem striktně, že se to nesmí míchat /jak mě opravuje ,,clayman,,/, jsem už v letech, tak mi na tom prdlačku záleží a dám si, na co mám chuť.

Malým dětem tu mlíčnou kaši s kakaem, máslem a cukrem udělám prostě na oběd a ne na večeři, mám to tak nastavené.

liska5
hodnocení

1x

Jen z tvarohu Ti svaly nenarostou. Předpokládám, že trénuješ, posiluješ. Každý snáší mléčnou stravu jinak. Já třeba mléčné potraviny omezuji, protože mne zahleňují. Navíc vápník z nich se všechen zdaleka nezužitkuje, což vadí cévám. Tvaroh jím tak jednou za měsíc, ale nevypadám, že by mi svaly splaskly..

Tvaroh a vajíčka dohromady považuji za zbytečnou zátěž. Tělo si stejně vezme, jen co potřebuje. jen se víc nadře s vyloučením nadbytku.

hodnocení

1x

Tvaroh můžete konzumovat naslano nebo nasladko. Lze ho dát i do buchet, koláčů, žemlovky, palačinek, na lívance, smažené vdolky...

Naslano: s pažitkou, rozhuda, s jarní cibulkou, budapešťská pomazánka...

Nasladko: trochu rozředit mlékem, přisladit, přidat rozmačkané ovoce - banány, jahody...

Včera jsem přinesla z lesa borůvky. Rozdělala jsem tvaroh s borůvkami, navrch pár celých plodů pro ozdobu. Jedno balení tvarohu /250 g/ pro 2 lidi. Trošku jsem rozředila mlékem a přidala vanilkový cukr. Byla to dobrota.

Neznám Vaše chutě, ale s míchanými vajíčky bych tvaroh nejedla. I když to jistě není jedovaté. ;) Ale ta kombinace se mi nelíbí.

Znám pána z města, dostal kdysi po zabíjačce od někoho domácí jitrnici. Rozpáral ji, namazal na krajíc chleba. Až potud v pohodě. On na to navrch ovšem přidal jahodový jogurt. A s chutí jedl. Nikdo se na něj nemohl dívat, všichni utíkali pryč. /bylo to v práci/. A nic se nestalo. Ten pán žije dodnes a je mu už skoro 90. :-D Tak opravdu záleží na Vašich chutích. Jaga.

lee*
hodnocení

0x
Tvaroh mi nevadí, ale je na mě strašně kyselý. Naslano v pohodě - budapešťská pomazánka nebo tzv rozhuda. Ale třeba s ovocem apod ho musím sladit. Předpokládám, že ho chcete jíst kvůli příjmu bílkovin? Já si tvaroh sladím buď erythritolem (přírodní sladidlo, které projde organismem beze změny tedy se nepočítá do kcal a maker) a nebo proteinem. Na 100g tvarohu dám třeba 10g vanilkového proteinu a tvaroh se krásně osladí. Můžete přidat skořici, kakao...
Lee : zdravím, pokud vám chutná tvaroh kysele,vyzkoušejte italský syrovátkový sýr,pro mě tedy spíše jemný tvaroh. Není umělé prislazeny,ale přesto chutná do sladka. A cenově je výhodnější než tučný tvaroh v alobalu. Riccota je v kelímku o obsahu 200g,obsah tuku 8,5%.

bulik*
hodnocení

0x

Maminka rozmíchávala netučný tvaroh se špetkou soli a s pažitkou a mazala to na chleba. Říkali jsme tomu DUSIČ, nedalo se to polknout ! Výborné je Žervé. Svaly vám narostou po celodenní tvrdé práci.

bulík, ano dusí to, proto dávám do tvarohu kapku mléka, aby se trochu naředil a tolik nedusil. :-D

hodnocení

0x

Ve školce dělávali pomazánku, do tvarohu našlehali konzervu rybiček v tomatě. Je však pravdou že jsme za tím nikdo, ani děti, ani dospělí, nešíleli.

m123*
hodnocení

0x

Já si zrovna teď dělala pomazánku. Tvaroh, tuňák, červená cibule, sůl, pepř. Mňam :-D

liska5

Možná to někdo má takhle rád, ale já bych si z toho udělala pomazánky dvě.

Ten tuňák a tvaroh mi k sobě prostě nejdou.

m123 - ještě lepší pomazánka z lučiny a tuňáka..

hodnocení

0x
Udělat si pomazánku Budapešt dát tam papriku mletou cibulku a prosolit, nebo česnek tak 5 stroužků osolit a můžete zjemnit majolkou.Dal se nasládko kakao trošku mlíka, aby šlo rozmychat cukr.Myslim, že jeden bohatě stačí při dnešních cenách.A proč ho chcete jíst pravidelně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]