Okurky jsem si pokaždé rozložila do chladného sklípku, nebo prádelny. Klidně i 2 - 3 dny. A když byl na to čas, zpracovala jsem je. Nic se jim nestane, nebojte se. Jaga.
Proč by neměli?kdysi dávno jsem koupil okurky a další zeleninu den před ukončením výpomoci v JZD,okurky vydrželi v pytli cestu zod Nezamyslic do JH v pátek,zpracování proběhlo až v neděli.A to tenráte nebyla teplota jako den (máme necelých 20°,venku.
Dobrý den, ve stínu a suché vydrží, ale nesmíte je dlouze namočit (např. ve vaně). Zdravím!
doplněno 16.07.20 15:47:
Jenom upřesním - nemůžete je dát do vody od pátku do neděle ("zgumovatí"), ale až před zavařováním, kdy je budete čistit (nejlépe kartáčkem na ruce) a hned do sklenic.
Tohle je důležitá poznámka. Okurky jsou "živé a dýchaj", tak je nenechte ve vodě dlouho, jen namočit a okartáčovat, opláchnout a ven. Jinak se zkazí, zbělají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.