Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zacuchané vlasy, bez lesku

Od: lark odpovědí: 7 změna:
Neustále se mi cuchaji vlasy, jsou bez lesku a na dotek trochu hrubé. Zplihlé ani nijak nejsou. Nevíte co mám dělat? Dávala jsem si je do culíku, ale to se mi zacuchávaly víc, často jsem je z té gumičky musela ušmiknout.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tohle dělávají suché vlasy. Jsou jako chemlon, jako vlasy panenky. Je potřeba se trošku ve výrobcích na péči o vlasy zorientovat. Vybrat jemný šampon pro bohatý účes a pak použít něco, co se neoplachuje. Co zůstane na vlasech a dodá jim lesk a hebkost. Kondicioner je fajn, ale opláchne se a druhý den jsou vlas ysuché. Alespoň já to tak mám. Podívej se do drogerie a vyber šampon od jedné značky a bezoplachovou péči také. Prodavačka by měla umět poradit.

sasanka*
hodnocení

3x

Mám podobný problém a objevila jsem v DM drogerii hydratační vlasové mléko. Je to zn. Balea, cena "závratných"50Kč. Doporučuji vyzkoušet, nanáším cca 3-4 dávky do délek (nematlat až k vlasové pokožce).

dm.cz/...

hodnocení

0x

Jak často je myješ? Používáš po každém umytí kondicionér?

Častější mytí a kondicionér jsou základní prostředky pro úpravu tvých vlasů a zbavení se zacuchávání.

lark
hodnocení

Myju tak 2x do týdne, kondicionér používám.

hodnocení

0x

Koupila bych Biotin plus a využívala. Jsou to látky, které vašim vlasům chybí. Byly by dobré zábaly z olivového oleje.

liska5
hodnocení

0x

Aby byly vlasy kvalitní, potřebujete mít ve stravě dostatek těchto minerálů: Mg, Zn, Fe, Si a vitaminy B /hlavně B2/.

Kupte si melasu- takový pendrekový sirup - denně lžíci, jezte často ořechy a dýňová semena, banány, klíčky, sušené švestky, oves. vločky, kvasnice... a pijte přesličkový čaj. Samozřejmě jíst zeleninu, ovoce, ryby, maso... Protože vitamíny a látky z nich umožňují vstřebávání minerálů.

Hladinu těchto minerálů snižuje pití alkoholu a příliš mléčné stravy.

Je dobré na závěr, jako poslední splachování po použití nějakého balzámu pro suché vlasy použít co nejstudenější vodu. Vlasy se tak uzavřou a výživné látky z balzámu v nich zůstanou. Toto mi poradila dobrá kadeřnice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]