Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdyby neměl vkus, chce tebe - význam

Od: fjsks odpovědí: 9 změna:
Asi jsem úplně blbá ale tohle jsem moc nepochopila. Jak je to myšleno? ,,Kdyby neměl vkus, chce tebe”

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Tím je myšleno, že jsi ošklivá.

hodnocení

7x
Ten, kdo mluví stylem, kdy chce ubližovat a zraňovat slovy, mne donutí k tomu, abych zase já uvažovala o jeho nižší inteligenci a bezcitnosti. Příště pak už raději čekám další zlá slova a proto se snažím takovému člověku raději vyhnout. Když mám pak chuť, řeknu příště v klidu: No, abys mne pak neviděla zase jen takhle, taková komunikace mne nebaví, já tak s nikým nemluvím.
Abych lépe rozuměla významu, otočím si ho do opačného významu: "Kdyby měl vkus (kdyby za něco stál),vybral by si někoho jiného lepšího." Tím mi dává věta dojem, je ti hlupáci jsou vlastně oba a ten, kdo to říká je ten nejdokonalejší na celém světě. Všichni okolo něj jsou tak hloupí..

ladycat*
hodnocení

6x

Podle mě je to výrok, nebo spíš blábol, nějaké nepřejícné závistlivé "kamarádky".

Každý člověk má jiný vkus, tady nelze generalizovat, kdo je atraktivní a kdo nikoliv.

Všeobecně je přitažlivé, pokud se člověk o sebe stará - hezké oblečení, hygiena, parfém, je usměvavý a má příjemné vystupování. Tohoto můžou dosáhnout všichni.

72mona
hodnocení

5x

Co znamená, mít vkus? To znamená, že se vám líbí pěkné věci, umíte se oblékat, posloucháte "tu správnou" hudbu, byt máte jako podle příručky o správném bydlení... Mít vkus se cení (ale každý ho máme jiný:-D). Pokud by někdo prohlásil, to co píšete, brala bych to jako svou urážku. Protože bych byla označena za nevhodnou (nehezkou, nedokonalou, nesprávnou, nemoderní... - dosaďte dle situace). M.

figurek*
hodnocení

4x

Přehoďte zápor z první věty do druhé a co vám vyjde?

Kdyby vkus měl, tak tebe nechce.

Je to urážka dvou lidí najednou. On vkus nemá a zrovna tebe může chtít jen někdo bez vkusu.

jofa*
hodnocení

3x

Nic si z toho nedělejte a příště pohotově kontrujte tím, že je očividně vidět, že vkus nemá.

adelka33
hodnocení

3x
S takym clovekom, co toto povedal sa ani viac nebavte, preruste kontakt.

hodnocení

1x

Ostatní význam vysvětlili a já doplním. Ten kdo Vám to řekl, není Váš přítel a je docela hrubý a neomalený. To se neříká a dotyčný člověk Vám chtěl ublížit. *nene*

signet
hodnocení

0x

Dobrý den. Modelová situace - máme Petra, Lucii a Simonu. Petr randí s neatraktivní Lucií. Pokud by ale Petr měl vkus, randil by, podle Simoniny kamarádky, právě se Simonou.

Je to zkrátka, pokud jsem to správně pochopila, kritika partnerského vkusu. Partnerský vkus je ale velmi individiální a všichni hledáme něco trochu jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]