Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nitroděložní tělísko s hormonem, zkušenosti? Rady prosím?

Od: sabina odpovědí: 7 změna:
Zdravím, je mi něco přes 20. Vždy používám kondom ale poté mám strach, že se mohlo něco stát. Ano vím jak to funguje ale jsou případy, kdy bohužel může být ve výrobku dírka. Antikoncepci v tabletkách brát nemůžu, často jsem na to zapomínala, proto se vysadila a zůstala jsem na ochraně s prezervativem.
Hodně uvažuju o zavedením nitroděložního tělíska s hormonem. Dámy, máte s tím zkušenosti? Nějaké nevýhody které jste zpozorovaly? Děkuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tělíko je bariérová antikoncepce funkční i bez hormonů. Pokud odmítáš hormonální antikoncepci, proč chceš tělísko s hormony?

Tazatelka nepíše, že je proti hormonům, ale že zapomínala brát pravidelně prášky.

hodnocení

0x

Tělísko s hormony např Mirena se ,,kdysi,,dávala jen ženám které už rodily, je cca na 5-6 let a taky pořizovací cena je vyšší 4 -6.500,-podle typu.Ženy ho většinou dobře snášejí. Já osobně jsem ho neměla ale 2 moje kamarádky ano a bez problémů.

floro*
hodnocení

0x
Existuje antikoncepce v náplasti. Nalepite každý týden na zadek a nemusíte na nic myslet. Nicméně raději zvažte používání HA dobře, benefity pokud neocenite teď, tak později určitě. Třeba já jsem používala skoro 10 let, naštěstí mi pak začala dělat problémy a já ji zcela vysadila. Dnes těch let lituji.
Pro zlepšení vašeho pocitu bezpečí můžete používat navíc spermicidni gel, nebo místo kondomu pesar.

m123*
hodnocení

0x

Kamrádka chodila na nějaké injekce. Jednou za 3 měsíce. A byla max. spokojená. Taky mi kdysi někdo říkal o vaginálních kroužcích. Ty si zavádíte 1x za měsíc.

hodnocení

0x

Měla jsem za život dvě tělíska, tedy ne najednou :-D ale postupně. Po prvním a po druhém dítěti. Byla jsem s tím spokojená, žádný problém. Ovšem bylo bez hormonů, je to již mnoho let, jmenovalo se "dana" /dobrá a neškodná antikoncepce/.

Mám po dětech už druhou Mirenu. Jsem moc spokojená. Mentruace slabá, za dva tři dny odbytá, je to na pět let... Cenově vyjde s prášky nastejno. Menší zátěž umělými hormony, než při polykání pilulek. Negativa podle mě žádná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]