Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pro jak velké děti je malý stolek s židličkama?

Od: lucci odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
uvažujeme koupit dítěti malý stolek se dvěma židličkama. Nemáte s ním někdo zkušenosti?
Je to dobré? A hlavně pro jak veliké děti to je vhodné?
Aby to nebylo třeba jen na rok?
Něco takového: cistedrevo.cz/...
Děkuju

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Detske stolky jsou obecne v pohode. Na tech detskych stokrlich se u toho stolku da nouzove sedet klidne i v dospelosti.

Ale konstrukce toho konkretniho z odkazu je nejaka divna. Ty pricky mezi nohama stolu podle mne musi prekazet. Uplne zbytecne a presne tam, kde by melo byt misto na nohy. A naopak, pokud tam misto na nohy je, pak ta deska stolu musi byt chte nechte prilis vysoko. Coz i tak vypada, vuci vysce tech stokrli.

Porozhledl bych se po jinem.

liska5
hodnocení

2x

Tak malé dítě, pro které ty židličky jsou, nevydrží samo dlouho sedět. A ani to není zdravé. Jen u jídla, či s nějakou plastelínou na chvíli. Stoleček se hodi, že tam měli postavené pití nebo své výrobky z lega, ale jinak 95% času si dítě hrálo na podlaze nebo spalo v posteli. Aspoň u mých vnoučat tomu tak bylo ve věku předškolním. Ti by židličky se stolkem použili na dostavbu autodráhy nebo na bunkr...

Raděj šetřete na kvalitní psací stůl se zvyšovací židličkou.

liska5

Koukám výška sedáku 22 cm a šířka 27cm. To je malinkaté! Ve třech letech měří dítě 1 metr.

Ideálně, když bude mít zvyšovací židli s dospělými u stolu.

hodnocení

1x

Děti Vám tam sedět stejně nevydrží. To nejsou dospělí, kteří si sednou, čtou, luští křížovky nebo sudoku. A vydrží sedět dlouhou dobu. Děti - to je pytel blech. A vydrží sedět jen chvilku, než slížou zmrzlinu. Pak frrr.

Tato velikost je pro velmi malé děti. Tak 3 leté, pro pětileté už mi to připadá malé. Na tu krátkou životní etapu je to jistě zbytečná investice.

Co se mi dál nelíbí: mám velmi ráda přírodní dřevo. Ale ty pouťové obrázky to dřevo povyšují na úroveň střelnice. Vím, děti mají obrázky rády, ale na to dřevo bych je nikdy nedala. To je zprznění pěkného přírodného materiálu.

Když už děti musí mít svůj nábyteček a myslíte si, že na něm vydrží sedět jako přibité, kupte jim plastový stolek a židličky. Stojí to pár korun, když z toho vyrostou, dáte to někomu dalšímu a hotovo. Jaga.

hodnocení

1x

Já bych maličký stoleček s maličkými židličkami nepořízovala. Posadíte dítě do dětského pokoje, ať si tam sedí a třeba i obědvá? Ještě se mi z hlavy nedostala úplně jiná otázka o stydění se, když se na dotyčného někdo dívá. Když zavřete dítě do pokoje, aby si tam samo hrálo a jedlo, objeví se zde nebo na jiné poradně za 15 let smutný příběh a dotaz, jak se má dotyčný zapojit do kolektivu, přestat se bát lidí, přestat se stydět před druhými jíst atd.

Za ideální považuji pro nejmenší děti vysokou rozkádací židli. Dá se přistavit k normálnímu stolu a dá se i složit jako sedátko s malým pultíkem. A dá se nosit z místnosti do místnosti tak, jak se v bytě pohybuje jeho máma. Časem se potřeba soukromí a klidu u dítěte projeví. Ale to už bych dítěti pořídila psací stůl a normální židli. Možná navíc podsedák.

hodnocení

1x

Známá řeší podobné věci tak, že to koupí a až dítě vyroste, tak to prodá. Zkuste to taky tak. Často se dají koupit úplně zánovní věci, které pak po čase prodáte za téměř shodnou cenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]