Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde se seznámit

Od: nene* odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, jsem trochu bezradná. Nevím, kde bych se seznámila s nějakým slušným klukem.Je mi 23 let. Studuji VŠ humanitního směru,kde se nedá seznámit. Jako koníček mám posilovnu, kde je ale každý zahledeň do sebe, to stejné v Praze, každý se např. v MHD kouká do mobilu a nevnímá okolní svět...Na internetových seznamkách není nikdo solidní...

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Napsala jste to velice výstižně. Každý je zahleděn sám do sebe, kouká do mobilu a nevnímá okolní svět. Komunikace mezi lidmi jde do kopru. Dřív jsem potkávala lidi, kteří navázali oční kontakt, usmáli se, pozdravili. Dneska když chodím po výšlapech, kdo myslíte, že pozdraví? Ano, jsou to cizí lidé, nemají potřebu pozdravit. A když já, babka, zdravím jako první, občas se žádné odpovědi stejně nedočkám.

Je prostě jiná doba. Za mého mládí se mladí lidé scházeli navečer na hřišti či u rybníka. Sportovalo se, hrálo na kytaru. Bývaly odpoledníky pro mladé, bývaly různé brigády, kde se to mladými jen hemžilo. Třeba já jsem se v roce 1972 seznámila se svým manželem na plese. Dneska pokud přijde na ples někdo sám, je za bílou vránu. Chodí jenom dvojice.

Třeba najdete kamaráda na výletě, na vyjížďce na kole, na koupališti, při cestování ve vlaku, nebo na táboře, pokud byste dělala vedoucí. Tam se mladí seznamovali vždycky snadno. Při nějaké akci studentů, na brigádě apod. Nesmíte sedět doma. Ale na druhou stranu nehledat příliš dychtivě, co má přijít, to přijde. Seznamky bych vypustila, za mě si lidé většinou buď dělají legraci, chtějí se jen pobavit, případně uvažují i o nějakém zisku. Tak ať Vám to vyjde, nemáte zmeškáno. Ale když o tom tak přemýšlím, taky bych asi v dnešní době hledala složitěji, než tehdy před lety. Jaga.

Pěkný den. První odstavec - naprosto ve všem s Vámi souhlasím, až je mi z toho smutno... Městská doprava - to samé... Kam se ten svět řítí...

Mějte krásné a příjemné léto.

hodnocení

4x

Proč by se na VŠ nedalo seznámit? Naopak je to ideální prostředí, kde je člověk "mezi svými". Já se na VŠ stačil dokonce několikrát zamilovat, sice to ani jednou nevyšlo, ale rozhodně bych tu možnost nezavrhoval...

Seznamky už jsem po mnohaletém "pobytu" na nich dávno vzdal. Ještě v 36 letech jsem prakticky neměl žádnou známost, a navzdory tomu, že jsem původně hledání lásky málem zasvětil svůj život, nakonec si říkám – stojí to za to? Třeba nakonec objevíte kouzlo single života. Ženy si bohužel většinou blbě vybírají, protože hodní chlapi pro ně nejsou dost "sexy" (o tom bych mohl zeširoka vyprávět).

Doporučuju to nechat na náhodě. Ono to přijde. Když na to tlačíte, jako žena se obvykle (z výše uvedeného důvodu a pod vlivem biologických hodin) necháte uhnat tím největším debilem v okolí.

hodnocení

2x
Seznamky jsou zkoušela léta, ale nenašla jsem. Nakonec přes známé a díky Facebooku jsem našla. Teda není to úplně ono, ale aspoň něco. V seznamkách byli buď zadaní, úchylové nebo to prostě nevyšlo. Už hledat nebudu přes seznamky, kdybych někoho hledala.
doplněno 09.07.20 06:22: Hodně tam hledali muži jen povyražení.
doplněno 09.07.20 06:27: Hodně lidem v okolí to vyšlo přes seznamky. Slyšela jsem to od kolegyň, známých, kamarádek atd. A ať to taky zkouším. Pak jsem byla vždycky zklamaná a naštvaná, že mi to nevychází, když ostatním jo. A hledala chybu i v sobě. Akorát mě to frustrovalo a bralo sebevědomí.

hodnocení

2x

Nevěšte hlavu, ve 23 nemáte nic zmeškáno. Seznámila jsem se s manželem na prázdninové brigádě. S jiným chlapce na jiné brigádě, pak za mnou na chmel přijeli oba, naštěstí jeden v pondělí a druhý v úterý. :-D

host
hodnocení

1x

Chcete s někým chodit na výlety? Choďte na výlety také. Nejlépe s kamarádkou, alespoň si můžete popovídat a spíš se dáte nebo se s vámi někdo dá do řeči.

Na kole na cyklostezce se těžko seznámíte, Mladí muži makají co mohou, nedívají se nalevo napravo, myslí jen na sebe, nebo jezdí s kamarádem a hltají kilometry. To spíš se seznámíte na odpočivadlech, nebo v cílovém městě u cukrárny, kde se i chlapi cyklisti zastaví na zmrzlinu a rozlédnou se když uvidí švarnou cyklistku, zhodnotí její kolo, výbavu, oblečení a postavu a třeba se dají do hovoru.

Chcete někoho kulturního? Choďte do divadla nebo na koncerty. Jediná chvilka na seznámení je před představení, nebo ještě lépe o přestávce. Pak zas nic. Lepší jsou vernisáře výstav, kde přijde hodně lidí.

Čtete? Choďte si půjčovat do knihovny a občas posedět v čítárně. Nebo si choďte pravidelně zaplavat, si někoho zajímavého všimnete. Na pláži ne, tam všichni leží na místě jen občas projdou k vodě nebo zpátky na deku.

Zájezd? Pobytová dovolená? Poznávací zájezdy nebo dovolené vypadají dobře, ale většinou jezdí rodiny, ženy si své chlapy hlídají, nebo babičky s vnoučaty.

Tenis? Pokud ho hrajete, nebo hrajete sqash, volejbal, jistě se najde někdo, kdo vás požádá o hru.

Brigáda, krátkodobý pracovní poměr, i to může být místo, kde se dá seznámit.

priklad11*

Proč ne na pláži. Začněte se topit a třeba se nějaký gentleman najde. A když bude volný. Co Vy víte.

hodnocení

0x

Tak vyražte na nějaký seznamovací zájezd. Zajděte na seznamovací akci, třeba jen večerní atd. Těch možností je dost. Nejsou jen internetové seznamky. Můžete si dát inzerát třeba do Annonce..

liska5
hodnocení

0x

Akce / víkendy/ pro nezadané. Dobré je jezdit na tábory jako instruktor. Tam bývá parta.

Jinak zjistit si, kde jsou v okolí kurzy, kluby, oddíly, sbory, kroužky, soubory. večerní volejbaly, taneční pro dospělé, hromadné sportovní akce..Něco Vás osloví a třeba budete dělat ochotníkům nápovědu nebo hrabat seno při sekání horských luk, nebo začnete základy nějakého jazyka, nebo s nějakou partou, co si chodí zahrát třeba florbal či na výšlapy do kopců. Výhoda je být trochu extrovert, pak se spřátelíte s někým i při nákupování v Kauflandu...

Na víkendu pro nezadané jsem byla. To je pro pro lidi společenské a to já nejsem. Bylo tam víc žen než mužů. Ti, kteří se mi docela líbili, mě nechtěli.
priklad11*

Tak to bych chtěl vidět kde pořádají taneční pro dospělé, aby tam jeden mohl přijít singl.

hodnocení

0x
Dá se seznámit i na józe. Byla jsem a byl tam fešák. A hned vedle mě cvičil. Moc mi to nešlo udržet rovnováhu. :-D
doplněno 01.08.20 22:11: Sebod, přítele mám.
doplněno 01.08.20 22:20: Sebod, opět chcete, abych byla stejná jako Vy :-D? Nevíte, že jsou lidé různí a někteří jsou plaší? Jsem se sebou spokojená a žije se mi fajn.

tebi
hodnocení

0x

Asi bych šla sama na bazén, nebo na okruh online bruslí, kde by se mohli kluci vyskytovat , i divadlo ,koncert. Hlavně mezi lidi, otrokáte se a někdo se objeví... koupaliště vynikající tip...

I to jsem zkoušela :-D. Většinou jsou tam lidé ve skupině nebo rodiny. Tam se seznámí komunikativní extroverti.

sebod*

nick. To je prazvláštní. Mně je 60 let, všude za sebou "tahám" ty svoje ocásky (rozuměj vnoučata) a přesto se se mnou chlapi do řeči dávají a mají zájem se scházet. Opět: nebude chyba v Tobě, stejně jako v tazatelce?

bulik*
hodnocení

0x

Sednout si na předzahrátku hospody, cucat limošku a čekat, třeba si číst knížku(jako).

sebod*
hodnocení

0x

Tak já nevím, ale asi žiji v jiném světě. *sok* Vnučce je 15 let, je spíš takový domáci typ, tišší, ještě nikdy nebyla na žádné diskotéce apod... a přesto nemá nouzi o někaké nápadníky. A to samé její kamarádky.

Nemáte příliš vysoké nároky? Nenajít kluka na vejšce, nebo v posilovně? To je dost zvláštní *nevi*

al
hodnocení

0x

Zkus třeba seznamku lide.cz jsou tam milí a hodní lidé se kterými si budeš určitě rozumět. Jsou tam i diskuze do kterých se můžeš zapojit. Je to tam super.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]