Dobrý den, chtěla bych se zeptat,jestli se tady někomu nestalo něco podobného a jak jste postupovaly. Beru antikoncepci MYWY a podařilo se mi vynechat tabletku v neděli - vzala jsem místo ní pondělní a takto jsem pokračovala az do dneška, než jsem si všimla, že mi ta nedělní zbyla, tu jsem si vzala dnes zároveň se středeční. V balení je napsáno "Vzhledem k odlišnému složení tablet musí být Vaše první tableta ta, která je v horním levém rohu, a pokračujte jednou tabletou každý den. Abyste udržela správné pořadí, dodržujte směr šipek na balení." Jelikož jsem vynechala tabletu 14. den, vyhledala jsem si v letáku tohle "1 tableta vynechaná mezi dny 8. až 14. (druhá řada): Užijte zapomenutou tabletu, jakmile si vzpomenete, i kdyby to znamenalo užít dvě tablety současně. Pokračujte s dalšími tabletami v obvyklou dobu. Ochrana před otěhotněním není snížena a nepotřebujete žádná další opatření." Nejsem si ale jistá,jestli to platí i v mém případě. Pro jistotu přikládám i pribalovy leták. Děkuji za každou odpověď.
Dobrý den, po týdenním vynechání již vynechanou tabletu neberte, nezvyšujte dávku, nechejte ji v platíčku. Při zapomenuté tabletce je doporučené se následujících 7 dní chránit při pohlavním styku i jinak, např. kondomem. Stalo se mi to asi 4x, že jsem si omylem nebo kvůli operacím pilulku nevzala, přišla jsem na to druhý den, ale tuto zapomenutou jsem nenahrazovala. I bez dalšího chránění jsem neotěhotněla. Takže po takto dlouhé době už zapomenutou tabletu opravdu neužívejte, nezvyšujte její množství na dvě za den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.