Nejste přihlášen/a.
Roládu dát péct na střední teplotu, spodní mřížku. Přidat kousek sádla, horkou vodu nebo vývar. Tímto potom občas roládu přelévat. Nechat odkryté aby se vytvořila kůrčička.
Když se roláda zapeče, je možno teplotu snížit a pekáč přikrýt alobalem. Kůrka už netvrdne, nevysouší se, ale pokrm se peče dál.
Stejně to dělám třeba i u balených buchet. Když jejich bříška začnou hnědnout, potáhnu alobalem a dál nechám péct. A buchty pěkně dojdou. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.