Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechutný meloun

Od: dajka® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, koupili jsme meloun, který je nijaký, ani sladký, no nic moc. Dá se s tím něco dělat, kromě toho, že ten zbytek odneseme známým pro slepice? Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Rozmixujte ho, doslaďte a šup do mrazáku jako dřeň.
Z menšího kousku - dát do tzv. ledové kostkárny jako osvěžení do vody. (mrazák).
Z melounu je výborná limonáda - Rozmixujte, přidat cukr a mátu.

hodnocení

6x

Nic s tím neuděláte a škoda se s tím patlat, protože dřeň z melounu bez chuti není dobrá. To můžete rovnou zmrazit vodu. Já už jsem melouny přestala kupovat, protože mám stejné zkušenosti, jako popisujete. Oni je sklízejí nedozrálé a pak to "dojde" bez sluníčka nějde v nějakých těch jejich skladech a už to jenom jako meloun vypadá, ale uvnitř je to nesladké a je to jenom vodové a bez chuti.

hodnocení

3x

Někteří zákazníci mají strach z krájených melounů. Prý to může způsobit různé nemoci. Já to mám právě naopak. Když je meloun rozkrájený, vidím, jaký je, zda je pěkně vyzrálý. A podle toho pak vybírám. Celý meloun bych nekoupila. Protože do ženské a do melounu nevidíš. *smich* Jaga.

Krájený nikdy nekoupíte: Penny, Kaufland, Lidl.

Krájený koupíte: Globus, Tesco, Billa.

Nesladký a nezralý bude vážně dobrý maximálně pro ty slepice. A je ještě otázkou, zda jej budou chtít. ;)

motak
Ano nakrájený meloun bych si nekoupil, neumyte melouny se zbytky hlíny a kdoví čeho...lehce se přenese cokoliv ze slupky do duziny kterou jite...
Mela byste videt,jak jedna známá drhne meloun...jedna zkusenost se salmonelou nebo podobným svinstvem, kdy se vyserete z podoby vas nauci:)

hodnocení

2x

Bowli z melounu...pokud máte třeba ještě hroznové víno, nebo nektarínky tak přidat, zalít bílým vínem, nechat uležet. Nebo i klidně kompotované ovoce, nebo jiný alkohol, fantazii se meze nekladou

hodnocení

2x

A co z něj udělat smoothie? Třeba s banánem ( ten dodá hustotu a chut´) a nektarinkou, jahodama, už jsou všude k dostání i borůvky ...

Přihodit pár lístků špenátu...

Prostě spotřebovat a ještě si pochutnat. *palec2*

etana*
hodnocení

2x

Ovocný salát...svařit vodu s medem, citronem, do toho kuličky z melounu, jablko, pomeranč, namočené rozinky klidně v alkoholu, hroznové víno. Nechat vychladit.

liska5
hodnocení

1x

Loni jsem koupila v LIDLu meloun. Zněl na poklep "zrale", ale po rozkrojení z něj vytekla růžovošedá břečka. Lízla jsem si a ani sladké to nebylo. Tak jak byl, jsem ho odnesla v igelitce do hodiny zpátky, neb to mám jen pár minut cesty. Ani nemrkli a vrátili mi peníze.

Našla jsem odvahu a párkrát koupila rozkrojený, a pokaždé byl dobrý... a bez následného tyfu:-D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]