Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na svačinu když není lednička

Od: papene* odpovědí: 15 změna:

*modla*Mámproblém,již nevím co dávat příteli do práce ke svačině.

Problém je hlavně v tom,že pracuje venku a má minimální možnost si sváču dát do ledničky.

Maximálně ráno než jim rozdělej práci a pak šup a jsou venku.

V zimě to jde,ale teď v létě je to problém.*nevi*

Pracuje na dráze a choděj podél kolejí a tam ledničky nejsou.*zed*

Poraďte.

Dík*palec*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Hezký večer! Určitě jsou na trhu nějaké termomisky, které udrží jídlo v chladu. Vždyť jsou i termosky na zmrzlinu. Takže to bych především pro přítele sehnala. A potom rovnou z ledničky do misky a určitě to vydrží do svačiny. No a co dovnitř? Já bych upekla bůček, nebo kus kuřátka, či jiné maso. K tomu suchý chléb. Jak už bylo řečeno, kvalitní suchý salám, nebo sýry a k tomu rajče, okurku, papriku atd. Myslím, že v té termomisce by vydržely i různé rybí konzervy - to je také možné s pečivem nebo chlebem. Ale to by byla varianta pro chladnější dny. Dneska už je takový výběr, že by to neměl být problém. Jenom bych vlastně na léto vyloučila měkké uzeniny, pomazánky, saláty, máslo i sádlo, které se rozteče. A do té misky klidně ještě v jednom obalu třeba i utopence. Určitě ještě na něco příjdete. Tak ať si přítel pochutná i bez ledničky. Myslím, že se o něj dobře staráte. *palec*

papene*
hodnocení

Lidko jste*andel*.

Moc děkuji Vaše slova pohladí.*slunce*

O víkendu se po nějaké termomisce poohlédnu.S tím bůčkem jste se trefila do černého.*palec*

Ten miluje z celého*srdce*

Dík*jasne*

pu®

Lidka už sice jako vždy poradila skvěle *palec* , ale snad nebude vadit malé doplnění ;) - namísto termomisek shánějte termotašky, dělávají se třeba tvary na čtyři malé (0,5 l) lahve coly nebo jiného nápoje, jsou pak praktické, hranaté, dobře skladovatelné. A až přítel dojí, může je zmáčknout naplocho. No a do toho můžete přikoupit umělohmotné ploché "chladítko" - jak to popsat...taková malá plochá plastová krabička, asi 1cm vysoká, jinak rozměry cca 15x10 (?), uvnitř je nějaká chemikálie (nedá se otvírat), tu zamrazíte, poté vytáhnete a vložíte do termotašky. Vydrží déle zmražená než voda, takže déle chladí. A můžete namazat chleba i máslem :) Tak ať chutná!

myse*

malá vychytávka do termotašky - místo "chladítka" zamrazit přes noc lahev pití (bez bublin). V tašce udrží chlad a pomaličku odtává a člověk má studené pití celý den...

praktikujeme to takto, když chodíme v létě k vodě

lidka*

No paráda děvčata! Já jsem si potom večer vzpomněla na termotašky, které nabízeli v samce u mrazáku na odnos mraženého zboží domů. Ale to už jsem měla počítač vypnutý a tak jsem to chtěla nechat na ráno. Ale jak je vidět, máme bezva partu. Každý ví něco a společnými silami toho vyřešíme hodně. *placni* Já mám sice dost zkušeností (dobrých, ale vzpomenu i na ty špatné) a vy mladí zase znáte lépe ty nové vychytávky. Takže to je to pravé - ořechové. No a já se občas přiznávám i k tomu, že tak úplně nehledím na dodržování životosprávy a proto papene také miluji bůček. :D Ale zase to prokládám spoustou ovoce i zeleniny. Tak milé kolegyně - krásný den! A zrovna po propršelé noci vykukuje sluníčko. *slunce*

papene*
hodnocení

:)díky a do jakého obcodu juknout?

pu®

Mno, to jste mě teda dostala :D*hi* My totiž jednu doma máme, ale kdybych tak tušila, kde jsme ji sehnali... No kdybych kupovala dnes, šla bych asi nejdřív někam do obyčejné sámošky, jak naznačila Lidka, a pak zkusila domácí potřeby, možná i tábornické potřeby...

A taky jak tu někdo psal o těch "slaných koláčích" - samozřejmě je můžete upéct, ale dají se i koupit (akorát jsou dost drahé, ale příteli zase třeba postačí jeden až dva rohlíky se slaninou, se zapečeným párkem...je to hodně syté, tak nakonec to vlastně až tak šílená pálka není, ale moc často je teda taky nekupujeme *stop* ), když zrovna nebudete mít čas nic vymýšlet. :)

antynka*
hodnocení

2x

A co upéct třeba nějakou bublaninu? Nebo bábovku? Ta se Vám nezkazí*tanec*

papene*
hodnocení

;)Bábovka se nezkazí to je pravda,bůček zdlábne raz dva a kdo pak bude povolovat knofliky.*uf*

Je vidět,že jsme národ požitkářů.

Už mám hlad.

Tak běžím vařit držkovou,než přijde.*bezim*

Moc vám děkuji za rady.*placni*

jarmik*
hodnocení

1x

Nejprve dovolte, abych poděkoval za tento krásný pozitivní dotaz, potěšil mě hodně.

Navíc k tomu, co už psali jiní , tak mě napadlo, že mi často hodně chutnají různý "slaný buchty", co tak v různých rodinách mají jako recepty. Že se to peče jako buchta, ale vevnitž je zapečená uzenina nebo v kombinaci se zeleninou (pórek, chřest atd.). K tomu si může dát i nakládnou okurčičku, to myslím muže potěší.

Tak ať manželovi hlavně chutná a ať myslí na toho, kdo na něj myslí:)

arecibo*
hodnocení

0x

Bebe ci susenky bez polevy, chleba se suchym salamem?

papene*
hodnocení

Po sušenkách by byl jak vepřík *sok*a salámi mu dávám,ale to taky nejde pořád.

Chtělo by to obměnu,ale jakou.*uf*

Díky

mil®
hodnocení

0x

Tak ještě tvrdý sýr, no a malé konzervy , tzn. paštiky , svačinky, atd. Ale to se taky brzo přejí.

hodnocení

0x

Davejte cokoliv.

Kdyz svacinu udelate rano, tak i kdyz to cokoliv sni treba az vecer, tak se to urcite mezitim neskazi. Tak rychle se zase potraviny nekazi.

papene*
hodnocení

Bohužel už se nám to stalo,ale není to pravidlo.Někdy jsou celý den jen na sluníčku bez možnosti se někam schovat.

Většinou to zhltne ráno a pak až odpoledne.

Dík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]