Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou smetanu? :D

Od: koprovka1345 odpovědí: 11 změna:

dobry den jakou mohu pouzit smetanu na koprovku mam doma jen na vareni 12 %

vsude pisou smetanu ale nikde nepisou jakou :D

dekuji moc :*

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já dávám do všeho 33procentní. Někdo jen tu 12, ale pak je to takové vodovější. Dá se také přidat kousek másla, které nahradí ten tuk, který je jinak ve smetaně.

hodnocení

4x

Smetanu na vaření nedávám. Do koprovky používám zakysanou smetanu, pokud má méně procent, kousek másla, jestliže je tučnější, máslo už netřeba. Zahustím trochou mouky s vodou - pozor na žmolky! Trošku okyselím, osladím, osolím.

Pokud máte nové brambory, čerstvě natrhaný kopr a domácí vajíčka, nebude mít jídlo chybu.

Zakysanou smetanu dávám i do svíčkové, do rajské...Jenom, když dělám slepici na paprice, tam dávám sladkou. Tak mě to naučila babička tchyně. ;) Jaga.

liska5
hodnocení

2x

Mně stačí mléko. Udělám to tak, že půlku mléka dám vařit, osolím, osladím. A v druhé půlce rozkvedlám pár lžic hladké mouky a toto vleju do toho horkého. Za stálého míchání kratičce povařím, nasypu předem nasekaný kopr a až na talíři si vmíchám trochu octa, protože ne všichni to chtějí nakyslé. Pokud to chci mít vydatnější, tak tu mouku nakvedlám ve smetaně na vaření 12%. Nechtějte váhové množství, vše odhadem. A všem tohle chutná. Ideálně s novým bramborem.

hodnocení

1x

Moje žena používá kysanou light (do 10% tuku) a ta koprovka nemá chybu. Pokud použiješ smetanu na vaření 12%, pak nejspíš bude třeba tu koprovku lehce dokyselit.

Ovšem většina receptů doporučuje smetanu ke šlehání 33% a dokyselit podle chuti. Takže je zřejmé, že lze použít jakoukoli smetanu, ovšem nejkvalitnější (i když nemusí být nejchutnější) bude ta ze smetany ke šlehání 33%.

koprovka1345
hodnocení

stacila by i zakysana? jinak dekuji moc

06.07.20 13:18

Jo.

id

Jádávám do všeho zakysanku neboť jsem alergická na mléčné výrobky. Zakysané výrobky snesu všechny.

etana*
hodnocení

0x

Dávám šlehačku (bez laktozy, nesnáším ji) a citron na okyselení, mouky minimálně. Jednu lžíci másla studeného, omáčka tím zhoustne. Smetana 12% taky jde, když je doma.

bulik*
hodnocení

0x

Smetanu kupujte výhradně 33% 250ml !

A just nebudu!:-D

bulik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]