Nejste přihlášen/a.
dobry den jakou mohu pouzit smetanu na koprovku mam doma jen na vareni 12 %
vsude pisou smetanu ale nikde nepisou jakou :D
dekuji moc :*
Smetanu na vaření nedávám. Do koprovky používám zakysanou smetanu, pokud má méně procent, kousek másla, jestliže je tučnější, máslo už netřeba. Zahustím trochou mouky s vodou - pozor na žmolky! Trošku okyselím, osladím, osolím.
Pokud máte nové brambory, čerstvě natrhaný kopr a domácí vajíčka, nebude mít jídlo chybu.
Zakysanou smetanu dávám i do svíčkové, do rajské...Jenom, když dělám slepici na paprice, tam dávám sladkou. Tak mě to naučila babička tchyně. Jaga.
Mně stačí mléko. Udělám to tak, že půlku mléka dám vařit, osolím, osladím. A v druhé půlce rozkvedlám pár lžic hladké mouky a toto vleju do toho horkého. Za stálého míchání kratičce povařím, nasypu předem nasekaný kopr a až na talíři si vmíchám trochu octa, protože ne všichni to chtějí nakyslé. Pokud to chci mít vydatnější, tak tu mouku nakvedlám ve smetaně na vaření 12%. Nechtějte váhové množství, vše odhadem. A všem tohle chutná. Ideálně s novým bramborem.
Moje žena používá kysanou light (do 10% tuku) a ta koprovka nemá chybu. Pokud použiješ smetanu na vaření 12%, pak nejspíš bude třeba tu koprovku lehce dokyselit.
Ovšem většina receptů doporučuje smetanu ke šlehání 33% a dokyselit podle chuti. Takže je zřejmé, že lze použít jakoukoli smetanu, ovšem nejkvalitnější (i když nemusí být nejchutnější) bude ta ze smetany ke šlehání 33%.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.