Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak zavarit třešně bez cukru?

Od: makreb odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
mám na zahradě spoustu sladkých třešní a chtěla bych je zavarit, jsou dost sladké a nechci tam dávat další cukr. Máte nějaký osvědčený recept na zavření třešní bez cukru? Dekuji

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
avatar maky

Kamarádka dávala místo cukru na jednu sklenici lžičku soli a čistou vodu. Po zavaření třešně chutnaly jako čerstvé. Sama jsem to však nezkoušela.

Nezkoušela jsem. Jen pro konzervaci je dobré přidat trochu alkoholu rumu. Kompot pak nezkysne.

 

lipanek
hodnocení

0x

Ano, je to tak, trošku soli. Ale byla bych s ní opatrná. Zdá se mě lžička soli moc. Počkejte na další rady.

Já jsem kdysi /před 30-40 lety/ také zkoušela, nepamatuji ale, s jakým výsledkem, a protože nemám cukrovku, tak dělám pouze s cukrem.

 

hodnocení

0x

Třešně s troškou soli jsme nezkoušeli, ale předloni dvě lahve broskví ano. Jednu jsme načali a druhá tam stále ještě je a zřejmě dlouho bude. Ačkoliv mám cukrovku, tak zaváříme s minimem cukru, protože kompoty podle různých nápadů se nedají žr...

Slyšela jsem o zavařování, tzv. ZAVŘENINY. Bez vody a cukru, jen naplnit sklenici ovocem, zavíčkovat, zavařit. Nikdy jsem to ještě nezkusila.

lipanek

Tohle jsem dělala předminulý rok právě s letními jablky. Udělala jsem je jenom na půlku a nic k nim. Tyhle půlky byly vynikající do štrůdlu, protože tam nebyla žádná voda a celkem bez práce, jenom v zavařovacím hrnci sklenice plavou, jsou lehké.

Také jsem dělala do štrůdlu strouhaná jablka /strouhaná a trošku vymačkaná/, ale s tím už je práce navíc, ovšem padne jich na to víc, dají se víc do sklenice našlapat.

Také to bylo na zkoušku, protože letní je řídké, tedy nemoc vhodné na zavařování, ale jak píšu, já jsem to do štrůdlu sdělala bez problémů a dle mého to šlo použít.

Letos udělám hodně jablkové marmelády s citronem. To se dá i na chleba místo marmelády, másla, masa, sýra, nebo lívance, nebo jen tak na mlsání.

 

hodnocení

0x

Když tam nedáte cukr, tak se vůbec nic nestane, protože třešně budete přece zavařovat. Tudíž nehrozí žádné zkažení kompotu. To by hrozilo v případě marmelád bez cukru, protože ty už nezavařujeme, ale jenom obracíme dnem vzůru a cukr je to, co také marmeládu konzervuje. Já takto dělám švestky, jsou vlastně ve vlastní šťávě. Nacpu rozpůlené švestky do sklenic, přidám 2-3 pecky a zavařím. Třešně jsem teda ještě nezkoušela, ale určitě příště vyzkouším. Ty švestky jsou moc dobré a jsou pak v jakémsi rosolu a chutí jsou skoro jako čerstvé. Tak proč by tak nešly udělat i třešně? Úplně lituji, že letos nemám tolik třešní jako obvykle, určitě bych to sama vyzkoušela. Akorát počítejte s tím, že sklenice pak nebudou plné, protože se obsah zavařováním sesedne. Fakt lituji, že mne to nenapadlo samotnou. Tak příští rok a díky za podnět. *palec*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]