Nejste přihlášen/a.
Kamarádka dávala místo cukru na jednu sklenici lžičku soli a čistou vodu. Po zavaření třešně chutnaly jako čerstvé. Sama jsem to však nezkoušela.
Třešně s troškou soli jsme nezkoušeli, ale předloni dvě lahve broskví ano. Jednu jsme načali a druhá tam stále ještě je a zřejmě dlouho bude. Ačkoliv mám cukrovku, tak zaváříme s minimem cukru, protože kompoty podle různých nápadů se nedají žr...
Slyšela jsem o zavařování, tzv. ZAVŘENINY. Bez vody a cukru, jen naplnit sklenici ovocem, zavíčkovat, zavařit. Nikdy jsem to ještě nezkusila.
Tohle jsem dělala předminulý rok právě s letními jablky. Udělala jsem je jenom na půlku a nic k nim. Tyhle půlky byly vynikající do štrůdlu, protože tam nebyla žádná voda a celkem bez práce, jenom v zavařovacím hrnci sklenice plavou, jsou lehké.
Také jsem dělala do štrůdlu strouhaná jablka /strouhaná a trošku vymačkaná/, ale s tím už je práce navíc, ovšem padne jich na to víc, dají se víc do sklenice našlapat.
Také to bylo na zkoušku, protože letní je řídké, tedy nemoc vhodné na zavařování, ale jak píšu, já jsem to do štrůdlu sdělala bez problémů a dle mého to šlo použít.
Letos udělám hodně jablkové marmelády s citronem. To se dá i na chleba místo marmelády, másla, masa, sýra, nebo lívance, nebo jen tak na mlsání.
Když tam nedáte cukr, tak se vůbec nic nestane, protože třešně budete přece zavařovat. Tudíž nehrozí žádné zkažení kompotu. To by hrozilo v případě marmelád bez cukru, protože ty už nezavařujeme, ale jenom obracíme dnem vzůru a cukr je to, co také marmeládu konzervuje. Já takto dělám švestky, jsou vlastně ve vlastní šťávě. Nacpu rozpůlené švestky do sklenic, přidám 2-3 pecky a zavařím. Třešně jsem teda ještě nezkoušela, ale určitě příště vyzkouším. Ty švestky jsou moc dobré a jsou pak v jakémsi rosolu a chutí jsou skoro jako čerstvé. Tak proč by tak nešly udělat i třešně? Úplně lituji, že letos nemám tolik třešní jako obvykle, určitě bych to sama vyzkoušela. Akorát počítejte s tím, že sklenice pak nebudou plné, protože se obsah zavařováním sesedne. Fakt lituji, že mne to nenapadlo samotnou. Tak příští rok a díky za podnět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.