Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlak v podbřišku po menstruaci

Od: 123* odpovědí: 6 změna:

Co to může znamenat?
Dost často, (ne pravidelně), mívám v podbřišku po menstruaci takový tlak. Nejsou to žádné křeče, opravdu, vyloženě tlak. Trvá to tak tři dny až týden, potom to přejde. Mám to tak snad už od té doby, co mi menstruace začala (v roce 2008). Když si na to dám prášek, přejde to okamžitě. Jinak, jak píšu, 3 dny až týden.Taky mi přijde, že na to má částečně vliv i psychika, (beru antidepresiva). Přijde mi, že pokud se zrovna v tomto období cítím hůř, je tlak o něco větší.

Mám strach aby to nebyla nějaká cysta nebo myom, ale jak říkám, mám to tak odjakživa a nejpozději do týdne to vždy přejde.

Máte někdo něco podobného?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladycat*
hodnocení

2x
Může to být nějaká zažívací obtíž, MS na to taky vplývá. Zkuste v tom období jíst lehčí jídla.Nervozita nebo antidepresiva taky. Zeptejte se jak gynekologa, tak psychiatra. Na cystu nebo myom to podle mě nevypadá.
123*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Nepřijde mi, že bych měla zažívací obtíže.

hodnocení

0x
Skočte si na gynekologii, pokud jste nebyla, udělají i preventivní prohlídku.
Ještě by bylo možná vhodné udělat sono celého břicha, ať máte klid, že je vše v pořádku. Sono břicha se dá i zaplatit, někdy i na gynekologii, cca max. 400-500kc. Zdarma na pojišťovnu byste musela mít zadanku.
Kolik máte roků? Chodíte na preventivni prohlídky? Zajděte si k praktickému lékaři, vezme odběry a udělá preventivku.
doplněno 04.07.20 18:43: Při užívání antidepresiv jsou preventivní prohlídky dost důležité. Psychofarmaka mohou ovlivnit hodně záležitostí v těle (ale také nemusí). Poproste praktika o odběry na štítnou žlázu. Při potížích se štítnou můžete mít psychické problémy... někdy zase naopak psychofarmaka negativně ovlivňují hormony štítné žlázy.
liska5

Proč platit sono, když má slečna potíže? To se snad automaticky provede. Pokud má menses od 2008, tak bude mít tak 23-28 let. On se někdy kousek nitroděložní sliznice vyskytuje i mimo děložní dutinu a to místo pak reaguje na hormonální výkyvy, jako ona děložní sliznice, což mohou doprovázet podobné vjemy.. Blízko jsou vaječníky, konečník a slepé střevo, na jehož apendixu je lymfatická tkáň. V břiše si člověk těžko přesně určí, odkud bolest vychází.Těch čidel je tam málo.

..Já bych zašla na gyndu, ať mám klid.

Na gynekologii dělají gynekologické sono. Břišní sono se na gynde běžně nedělá a je na zadanku od lékaře a ani se nevyšetřuje na preventivní gynekologické prohlídce.
Na gynde se dělá sono vaječníky a děloha, nikoli celé břicho (ledviny, slezina, játra...).
liska5

Jestliže má gynekologicý problém, tak začne tam.

Pokud se nenajde, bude se hledat dál. Tak jsem to myslela.

Jen pro zajímavost: Dceru poslali do nemocnice na gyndu, že problém je v děloze. A gynekolog jí na poslední chvíli operoval slepé střevo! I tak to někdy chodí, když je fofr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]