Nejste přihlášen/a.
Játra vepřová a hovězí, to je velký rozdíl. Játra totiž v těle fungují jako filtr, který zachycuje nečistoty. Prase se svými játry žije několik měsíců, takže nejsou nijak zanešená, znehodnocená. Ovšem játra z takové sedmileté krávy, to už je o něčem jiném. On i býk na výkrm žije déle, než čuník. Proto je v játrech těch škodlivin víc. Navíc hovězí játra jsou, já říkám "trupelnatá". Co to je? Taková tuhá, suchá, drolivá, s velkými cévami. Hovězí játra nikdy nekupuju. A kdo rád jí dobře, vyhne se jim, i když jsou 3x levnější. Ale taky 3x méně kvalitní.
Jistě znáte jídlo "maminčino kuře". Příloha jsou těstoviny s orestovanou cibulkou, houbami a játry. Ta játra dávám nejraději kuřecí, jsou jemná a chutná. V práci nám to dělali s hovězími. Nedalo se to jíst. Játra byla tuhá jako kamínky, nešlo to ani kloudně rozkousat. Svorně jsme je plivali do ubrousku, nadávali na kuchaře a na hovězí játra. Jaga.
Vůbec nejsou chuťově dobrá,koupila jsem je 1x v životě a už nikdy více! Ani psovi bych je nedala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.