Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zácpa a přibírání

Od: lenkaa* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, mám problém s vyprazdňováním nepřejídám se a hýbu se, ale prostě se nedonutím za poslední týden jsem přibrala 3kilogramy může to být tím, že nechodím na velkou? Mám nafouklý, tvrdý podbřišek.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Špatná strava nebo málo pohybu. Mě na to pomáhá běh, jakmile zaběhnu pár kilometrů tak se to vždy prošťouchne. Ale stačí i dlouhá procházka. Pokud není zbytí a trvá to dlouho zvolte jednorázově projímadlo.

Do stravy více vlákniny. V létě je to jednoduché - hodně zeleniny a ovoce. Jako přílohu volte celozrnné např bulgur, kuskus, celé fazolky a v pečivu dávejte také přednost celozrnnému, ale nešizenému. Proto si jej doma pečeme sami a víme, že je opravdu celozrnné s přídavkem lněných drcených semínek (taky dobrá volba pro vás).

hodnocení

0x
Proti zácpě jsou banány, některé další druhy ovoce a potraviny s vysokým obsahem vlákniny.
Také je důležité dodržovat pitný režim a pít dost vody.
Naopak některé potraviny se musí vyřadit. Zácpa je např. z čokolády, kakaa, máku...
doplněno 03.07.20 12:58:

dnešní článek o zácpě: vitalitis.cz/...

hodnocení

0x

Proti zácpě radím nastrouhat si syrovou mrkvičku, hezky vám pomůže. Opačné účinky má mrkev vařená, zabírá na průjem. Do mrkve kápěte trochu oleje, bude pak dobrá i na zrak.

A ráno, na lačno, hrnek teplé vody, také moc hezky pomáhá s vyprázdněním.

hodnocení

0x
Kolik toho za den vypiješ? Ty rychle nabraný kila můžou být signálem že tělo zadržuje vodu. Zrovna tak i ta zácpa může ukazovat na to, že i ze stolice se snaží dostat veškerou vodu která by s ní jinak z těla odešla.
liska5

To zadržování vody v těle bývá často v souvislosti s hormonálními změnami, když se hlásí přechod.

A to pití hlavně ráno sklenici ohřáté vody nalačno,... pak více salátů, ovoce, cereálií, ořechů

hodnocení

0x

Zdravím.
Ráno a v poledne lžíci olivového oleje s citronem na lžíci.
Ještě přidat dva až tři litry čisté, pramenité vody s citrónem.
A dodat hořčík.

id
hodnocení

0x

Lenko, vám nejde dobře poradit, dáváte málo informací.

Píšete nepřejídám se, ale nepíšete jak se stravujete.

Píšete hýbám se, ale nepíšete jak. To i když píšete na PC, tak to považujete za pohyb?

Nepíšete vůbec nic o pitném režimu. Střeva se dají přemluvit, aby fungovala jak mají a vyvolala každodenní (nejlépe ranní stolici), vím o čem píšu.

hodnocení

0x

Já si myslím, nemusí to být pravda, že špatně jíte. Jíte příliš kvalitně, bez vlákniny, bez balastu. ;) Ta je v ovoci a zelenině a také se dostane koupit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]