Nejste přihlášen/a.
Od kolika let si smím nechat udělat kérku? Dá se vymýt? Jak se o to pečuje? Jak dlouho to vydrží? Děkuji za odpověd.
Tou hennou to dělali často o dovolené v Bulharsku, nebo Itálii. Vydrží to asi 3 týdny, pak to zmizí. Není to zásah do kůže, ale jenom pomalování.
Klasické tetování nijak vymýt nejde. A já, když vidím naše serebrity v nejlepším věku, že jsou pomalované jako velikonoční kraslice, říkám si, jak asi trapně budou vypadat s těmi malůvkami někdy v 70 a víc letech, až kůže povolí, obrázky se vytahají a ztratí svůj tvar.
Nedělej to. Malé tetování se pak nechá ostranit vybroušením, stojí to hodně peněz a hodně bolesti, ale ty velké plochy Ti už neodpáře nikdo. Je to stejné, jako bys na sebe teď natáhl jednu bundu a tu musel nosit až do smtri. Myslíš, že by se Ti ještě líbila za 5, za 10 let? A za 50 už vůbec ne, na to dám krk. Jaga.
Záleží jestli chcete trvalé tetování nebo dočasné, třeba hennou. U nás na základní škole měla jedna spolužačka myslím ve 13 - 14 , dočasné. U henny pozor na alergie. Trvalé tam si nejsem jistá, jestli od 15 s povolením od rodičů. Určitě se zeptejte ve studiu a pořádně si trvalé tetování promyslet, co se líbí teď, může být za pár let hrůza a odstranění není bezbolestné a levné, taky ne
Nechat si udělat kérku, protože je to moda je ošemetné, budeš s ní muset vydržet tak šedesát let...za tu dobu se ti stopro omrzí. Takže těch osmnáct je logické minimum, přeci jen budeš mít víc rozumu, lépe si to rozmyslíš, nezačneš hned velkými obrazci, s kterými pak nejde nic dělat. Vymýt nejde, časem vybledne, pokud hodně změníš postavu (výrazně vyrosteš, ztloustneš či naopak), což je do těch cca dvaceti normální, pak se změní i kerka a ne vždy k lepšímu.
Sama mám tetování, dlouze a pečlivě vymýšlené a vybírané, mám ho ráda a není pravda, že by, jak stárnu vypadalo hůř, to, co píše kolegyně rádkyně níže není pravda, starším lidem sluší také (pokud si ovšem dáš vytetovat na prsa duhového poníka, po třicítce už budeš vypadat jen jako blbec). Takže není moudré to uspěchat.
Můj kamarád má tetovací salón a má to zařízený tak, že pokud osoba mladší 18 let touží po tetování, musí si přinést OVĚŘENÝ podpis rodiče na takovym papíru, kterej mu sepsal právník, aby byl z obliga. Totéž u piercingů. Ale zásadně netetuje ani nepíchá (jako piercingy) nikoho mladšího 16 let...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.