Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompot z nezralých ořechů

Od: suzymon® odpovědí: 5 změna:

Dobrý cečer, dneska mi vichřice zlomila velkou větev ořešáku a je obsypaná ořechy. Je mi jich líto, tak jsem si řekla, že z nich něco udělám. Našla jsem recepty na nějaký kompot, likéry nepiji. Je to docela pracné, ale prý to má být nějaká úžasná delikatesa, tak bych to chtěla zkusit. Máte někdo recept, který už máte vyzkoušený? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

To se prodávaly proslazené ořechy celé se slupkou - černé. . Pamatujete ty směsi na biskupský chlebíček? V každém sáčku bylo několik třešní, kusy hrušky, jablka, obarvené kousky dýně, pomer. kůra, sušená meruňka a jeden jediný kandovaný ořech. Ten z toho byl nejlepší.

Směsi pamatuji i ty v kelímku, ale ořech v nich nikdy nebyl. Každopádně zítra jdu trhat, protože to zní fantasticky. *palec*
Kompot z nezralých ořechů
liska5

V sáčku celuloidovém. To byla tak 60. a 70. léta. To ještě kelímky nebyly.

hodnocení

1x

I já si vzpomínám na kandované ořechy v té směsi. Červené třešně, žluté asi hrušky, možná i dýně, černé ořechy. Hodně se tím zdobilo, třeba i dorty.

Příbuzná jednou ten kompot dělala, bylo to moc pracné. Myslela jsem si, že to bude stejně chutné, jako to kandované, ale byl to omyl. Stejná byla jenom barva, chutné to nebylo. A cpala se do toho spousta cukru, aby se přebila ta hořkost nezralých ořechů.

Já bych asi celou větev rozstříhala do BIO popelnice a hotovo. Výsledek vzhledem k té práci opravdu není nic moc. Jaga.

hodnocení

Jago, tak to ta paní zřejmě udělala špatně. ;) Spousta cukru, no jak se to vezme, do marmelády se také dává cukr a do domácích sirupů také. Já když dělám sirup z rakytníku, nebo z květů černého bezu, tak také přijde skoro kilo cukru na kilo, nebo na litr. A jsou výborné. Obojí dělám za studena. No a tady u těch ořechů je poměr stejný. Akorát je s tím ta práce navíc, protože proces výroby je delší. Ale prší a prší a tak mám času dost. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]