Nejste přihlášen/a.
Dobrý cečer, dneska mi vichřice zlomila velkou větev ořešáku a je obsypaná ořechy. Je mi jich líto, tak jsem si řekla, že z nich něco udělám. Našla jsem recepty na nějaký kompot, likéry nepiji. Je to docela pracné, ale prý to má být nějaká úžasná delikatesa, tak bych to chtěla zkusit. Máte někdo recept, který už máte vyzkoušený? Děkuji.
I já si vzpomínám na kandované ořechy v té směsi. Červené třešně, žluté asi hrušky, možná i dýně, černé ořechy. Hodně se tím zdobilo, třeba i dorty.
Příbuzná jednou ten kompot dělala, bylo to moc pracné. Myslela jsem si, že to bude stejně chutné, jako to kandované, ale byl to omyl. Stejná byla jenom barva, chutné to nebylo. A cpala se do toho spousta cukru, aby se přebila ta hořkost nezralých ořechů.
Já bych asi celou větev rozstříhala do BIO popelnice a hotovo. Výsledek vzhledem k té práci opravdu není nic moc. Jaga.
Jago, tak to ta paní zřejmě udělala špatně. Spousta cukru, no jak se to vezme, do marmelády se také dává cukr a do domácích sirupů také. Já když dělám sirup z rakytníku, nebo z květů černého bezu, tak také přijde skoro kilo cukru na kilo, nebo na litr. A jsou výborné. Obojí dělám za studena. No a tady u těch ořechů je poměr stejný. Akorát je s tím ta práce navíc, protože proces výroby je delší. Ale prší a prší a tak mám času dost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.