Nejste přihlášen/a.
Dcera koupila pro vnučku takovou tu postel, co nahoře se spí a dole je hrací nebo úložný prostor a vedle toho malý stolek na psaní. Vnučce je 5 let a stále to stačí. Až půjde do školy, tak plánují i psací stůl. Oblečení má ve skříni a zbytek ve skříni na chodbě. Já su stará baba a za mě osobně se dnes strašně ty pokojíčky přeceňují. My jsme psali úlohy v kuchyni na stole, spali na kdovíjakých postelích, ale aspoň jsme měli sounáležitost s rodinou. Když vidím, že někdo nenarozenému dítěti vybaví pokojík jako druhý za celý byt, je mi divně. Ale ta postel s tím úložným a hracím prostorem dole je fakt úžasná.
Nekonečnou inspiraci najdete na Pinterestu. Dobrá postel a správná matrace je základ. V pokojíčku je nutná dětská "rostoucí" židle a stůl s nastavitelnou výškou, které mu vydrží až do školních let. Výrobky nabízí řada firem, vyberete podle vašich potřeb. Stůl by měl být odolný, aby přežil všechny výtvarné a jiné činnosti. Na podlahu je vhodný kusový kobereček, na kterém si dítě hraje (jsou s různými obrázky: město + doprava, hra Člověče nezlob se...). Kobereček jen srolujete a podlahu lze bez problémů vytřít.
Na hračky je fajn nějaký obyčejný policový systém, aby dítě dosáhlo na poličky a mohlo si hračky samo uspořádat. Třeba podobný jako dětský regál Kasper (Favi). Na drobné hračky a malá autíčka se osvědčily nízké plastové boxy (Ikea). Různé truhly na hračky jsou nepraktické, hračky se do nich jen nahážou. To už jsou lepší plastové boxy, do kterých se uloží zvlášť stavebnice, autíčka, didaktické hry, plyšáci, knížky). Tím se bude učit uklízet
Když natřete kousek zdi magnetickým nátěrem, získáte nástěnku, na které můžete vytvořit galerii ze synkových obrázků. A taky kapsáře ušetří spoustu místa a dají se pověsit ze strany postele.
Postel už velkou 200x90, plochu na hraní na podlaze, která nestudí a dá se na ní stavět komín z kostek a jezdit s autíčkama. Skříň na oblečení a skřínku či polici na knížky a hry, kontajner na hračky nebo dva menší na různé druhy hraček. Nějaký nízký stolek. ne na psaní, ale k položení hrnku, stolní hry... Buď šuple u postele, nebo peřináč na lůžkoviny, Psací stůl ještě ne.
My jsme v takovém pokoji spali tři děti a bylo to veselé usínání...
Existují i takové sestavy, co "rostou s dítětem". Výška židliček, stolu a tak. Na trhu jsou i dětské skříně na oblečení vysoké jen tak, že na ně dosáhne. Pozdjěji se daji využít i jinak, když je postavíme na sebe. Já bych prckovi dnes pořídil nejraději jako součást vybavení domácí stan. Tam si schová své oblíbené hračky, možná tam bude rád i spát. To kdysi byl můj nesplněný sen. Já bych tam zalezl i dnes, v důchodu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.