Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
jak je to s mletým masem, které se koupí chlazené a dá se do mrazáku? S tím, že trvanlivost byla do 18.6., ale zase bylo až do soboty v mrazáku. Můžu ho dneska připravit nebo radši ne? Podle čuchu to nepoznám :/
Ani když jsem ho dala z mrazáku do lednice už v pátek večer? Akorát jsem ho nestihla uvařit o víkendu
To už je trochu riskantní, ale jak už vám radili, pokud by smrdělo, tak ho jíst nebudete. Maso vždy po přinesení z obchodu zamrazím. Pak ho noc před použitím vytáhnu a další den dopoledne uvařím.
Trvanlivost na balíčku masa je vázaná na určité podmínky skladování, ve vašem případě tedy na chlazení. Ve chvíli, kdy maso zamrazíte, se trvanlivost změní a u mraženého masa je až 1/2 roku. Samozřejmě za předpokladu, že bylo zamrazené před uplynutím lhůty trvanlivosti.
Tedy není problém vaše maso použít a zpracovat.
Předně když dáte maso do mrazáku, nemáte mražené maso, ale zmrzlé maso. Na trvanlivost to velký vliv nemá, ale na kvalitu ano. Maso by se mělo mrazit šokově.
Za druhé, když už chcete maso mrazit, mělo by se dát zmrazit hned a ne ař těsně před padnutím data spotřeby.
Za třetí by se mražené maso mělo rozmrazit až těsně před spotřebou.
Ve vašem případě asi maso bude poživatelné, ale rozhodně si moc nepochutnáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.