Ahoj všem, jsem tak zoufalá, že musim napsat sem, jestli mě snad někdo uklidní... Je mi 23 a sexualní život vedu velice krátce jsem proti hormonální antikoncepci a používám prezervativ. S klukem, se kterým jsem byla, tak mu vždycky řeknu, aby se neudělal do mě, ale nevim jistě, jestli to vazne dodržuje... A teď jsem v den, kdy jsem ovulovala s nim spala, s prezervativem, ale prijdu si jako nezodpovědná káča, mám šílenej strach, že jsem nějak otěhotněla. S mamkou nemam na tohle vztah a nemuzu ji to rict, je mi strasne zle, citim zvláštní pocity na zvracení a v břiše, mam sileny strach z potratu, ze me to zabije... Maluju mozna certa na zeď, neměla jsem nechráněný styk. ale rikam si co kdyz s preejakulátu se do me neco nejak dostalo, co kdyz kondom mel dirku, co kdyz co kdyz... stacila by jedna jediná potvůrka a jelikoz jsem ovulovala, bylo by to jasny... Jsem asi moc nezkušená, mozna kdybych to tak neřešila, bylo by to lepsi... je to tak, ze nektere zeny normalne soulozi i kdyz maji ovulaci s kodomem a jsou ok? Moje hlava zabira silene, řvala jsem a uz chci, aby uteklo 10 dnů abych zacala testovat... Pridu si hrozne... doplněno 21.06.20 16:46: Neeeeee ten sex BYL S KONDOMEM
Taky mám strach, že otěhotníte. Být po dvacítce takový plašan, to si nedovedu představit, co kdybyste to dítě fakt měla. Poradna by byla zahlcena dotazy "Co mám dělat, dítě pláče...nepláče...pláče".
Hezký den. Stala jste se učebnicovým příkladem oběti strašení otěhotněním ze strany společnosti. Někdy to bývá také strach z pohlavní nemoci (méně časté). Výsledkem má být jediné: zkazit Vám prožitek ze sexu. To se povedlo na jedničku. Nesmíte brát takové strašení ani ze strany školy ani ze strany rodiny příliš vážně. To je neustále samé: "Dnes je jiná doba, nezkaž si život, studuj, cestuj, užívej si. Na všechno je přece času dost!" a pak je Vám třeba 35 a najednou ti samí nezřídka říkají: "A kdy jako plánuješ děti? Není už na čase? Schopnost otěhotnět je časově omezená. Nezkaž si život!" V podstatě jde opět o strašení. Holky to mají v tomto docela těžké - stále si je někdo dobírá a když pak žijí "správně" začnou si je dobírat za to samé z druhé strany. Vy místo toho abyste měla v posteli odvaz tak při tom přemýšlíte nad "snad neotěhotním, snad neotěhotním". Za pár let to bude zase "snad otěhotním, snad otěhotním". Výsledek? Prostě sex nestojí a nebude stát za nic. Pokud budou potíže přetrvávat, je to na konzultaci s patřičným lékařem. Nevěřte že tohle co popisujete je normální.
Píšete, že máte šílený strach z potratu...on vás někdo nutí jít na potrat? O tom si přece rozhodnete vy sama, jestli půjdete nebo nepůjdete. Navíc těhotenství není neštěstí, ale štěstí, víte, co je v dnešní době neštastných žen, kterým se nedaří otěhotnět?
Zdravím. Pokud s takovou jistotou víte, že jste měla ovulaci, proč jste si neodpustila ten sex, když jste tak vyjukaná z těhotenství? Milování má být potěšení, Vy si zaděláváte na panickou hrůzu z něho! Kondom používá hodně párů a jsou ok. Pokud se tolik bojíte těhotenství, budete ve stresu po každém sexu. Budete nervozní a budete si každý měsíc dělat těhotenské testy.. Proberte to s gynekologem, on Vám nabídne možnosti antikoncepce a je jen na Vás jaký druh si vyberete, pokud kondomu a svému partnerovi nedůvěřujete.
Tak se poradte s gynekologem, jake navrhuje antikoncepcni metody bez hormonu. Jinak takhle plasit ve 23? Uf, to je moc na me. Uz snad vite jak se delaji deti a pokud se spermie nedostala dovnitr, tak se neni ceho bat. Jinak vas partner musi mit velkou trpelivost. Respekt.
Obávám se, že přerušovaná soulož je velmi nespolehlivé řešení. Měla bys trvat pouze na kondomu, pokud tedy nechceš/nemůžeš hormonální antikoncepci. Konstatovat, že jsi mu řekla, aby se neudělal do Tebe, ale nevíš, jestli to dodržuje je poněkud úsměvné a zavání to průšvihem.
Pokud s prezervativem, tak je mizivá pravděpodobnost otěhotnění. Nejančete. Pocity na zvracení máte od nervů, že si to sugerujete. Skutečné těhotenské nevolnosti přicházejí po pátém týdnu od oplození. Většinou ještě později, kolem období druhých vynechaných menses. Příště kondom kombinujte s něčím dalším.
Sex pouze s kondomem a jestli bude odmítat tak ho pošli do PRDELE
etana*
No nevím, není na anální sex trochu moc vystrašená?
rend
analni sex? zadny nebyl nechapu tohle... sex byl s kondomem ale i tak se hrozne bojim ze se neco mohlo nejak dostat predtim nebo potom do me a kdyz jsem ten den ovulovala je to jasny
Tak se boj, co my s tím máme dělat? Když máš takový strach, tak buď pouzivej antikoncepci nebo přestaň souložit. Pardon, ale tyhle stupidní dotazy mě doslova a do písmene iritují!
Zajdi si na gynekologii a poraď se s lékařem. Není jenom hormonální antikoncepce, nech si všechno vysvětlit a co pro tebe bude přijatelné, to používej. Ke kondomu můžeš používat ještě třeba spermicidní gel, budeš klidnější.
Nic mi do toho není, omlouvám se, ale nechápu, proč tak vyšilujete? Ve vašem věku je to akorát mít první dítě, to je jen můj názor. Jestli děti nechcete, proč se nechráníte, jestli nechcete dítě a jste proti pilulkám, tak tělísko je možnost. Prominte, ale ve 23 jsem měla první dítě a byla jsem na pokoji nejstarší rodička. Jestli potřebujete dostudovat, tak vaši starost chápu, ale musíte tedy souložit s ochranou.
rend
ja byla s ochranou ale vysiluju ze jsem i tak otehotnela protoze to bylo pri ovulaci..
Existuje nouzová antikoncepce, která zabrání otěhotnění do 72h po sex.styku - Postinor. Je to prý docela dryjak na hormony. Nemá se používat často. Jedině v případě opravdové nutnosti by to možná bylo pro Vás dobré mít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.