Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám se vidět se svým crushem

Od: sooyea odpovědí: 13 změna:

26.6. máme výzo a to znamená, že se uvidím se svým crushem. on samozřejmě ví, že jsem do něho blázen.. nechce mě, ale pořád se na mě dívá a celkem mě to přivádí k šílenství (jsem úplně mimo). nevíte jak na něj zapůsobit, co obléknout apod.? sleduje mě na soc. sítích tak bych byla ráda o typ co přidat na ig story, často si jich všímá a někdy na ně odpovídá.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

16x

Já nerozumět řeči tvého kmene. *ee*

Za mého mládí jsme měly kolem sebe chlapce, hochy, kluky, kamarády, přátele, tanečníky, nápadníky, milé, ...ale proč takové prapodivné slovo? Pokud sis nevšimla, žiješ přece Čechách, proč jsi tady vyplivla takové divné slovo? Tím se světovou rozhodně nestaneš, na to dám krk! Mluv jak ti zobák narostl, bude to určitě lepší. Pokud to tedy umíš.

Jen tak pro zajímavost, citát Jana Amose Komenského:

KDO SE ZA VLASTNÍ ŘEČ STYDÍ, HODEN POTUPY VŠECH LIDÍ. Jaga

Nedávno tady jiná "chytrá" psala jako o své nejlepší kamarádce třemi velkými písmeny. Že by DDT?

hodnocení

12x

Chceš-li používat výraz crush, ptej se svých kamarádek. Jestli se ale chceš ptát lidí s životními zkušenostmi, pak bys měla psát o "chlapci, kterého mám ráda, ale který o mě nestojí". Je to jen o pár písmenek víc.

A na setkání s ním si v každém případě vezmi sukni (nebo šaty). Ne kalhoty. I mladí kluci, možná už mnozí gendrovými blbostmi popletení, si někde v koutku duše uchovávají vědomí o faktu, že dívky a ženy v sukních jsou ženštější a žádoucnější.

hodnocení

11x

Když Vás nechce, tak není co řešit. Najděte si jiného! Třeba budete šťastnější, nebo pak se o Vás začne ten dotyčný více snažit...;)

berger*
hodnocení

11x

Hm,co je to crush? Jakým jazykem se mluví v této zemi? ig story?

mazanek
Se to tady objevilo poprvé tak před rokem. Taky jsem na to slovo alergický. Mám to spojený s něčím rozmačkaným jako plechy po bouračce a představa že tim nazvu osobu kterou tajně obdivuju mi trhá nehty bez umrtvení.

Tento výraz ve mě vyvolává představu něčeho ošklivého. Čeština má mnoho krásných slov, když chceme pojmenovat cokoliv nebo kohokoliv a jsou to výrazy libozvučné, na rozdíl od tohoto divného cizího slova. Slečna se má zřejmě setkat s jakýmsi podivínem, navíc, jestli tazatelka neumí dobře česky, schůzka nebude zrovna vydařená, nikam bych na jejím místě nešla.

hodnocení

5x
Minisukni bez kalhotek a průhlednou halenku. Tomu neodolá ;)

hodnocení

5x

nevím kde žiješ,ale v česku se tomu říká ,,mám se setkat se svojí platonickou láskou,,

hodnocení

3x

Obléknout?

Nic. Podle mě si vás takto určitě všimne *smich*.

vilik*
hodnocení

2x
Na tomto dotazu a hlavně odpovědích je hodně vidět, jak tendenčně mají lidé ve zvyku přemýšlet.
Většina zdejších se pozastavuje nad novodobě převzatým slůvkem z angličtiny, které mi tedy osobně taky rve uši.
Ale sami by prý v jejich případě použili jen samá typicky česká slova. Takže každý, kdo teď řekne, co to plácám, ať si sáhnou do svědomí.
Opravdu je to tak? Nikdy jsme například nikdo nepoužil slovo partner, nebo nemluvil o svém ex?
I výraz platonická láska by se správně v češtině měl popsat jinak, třeba láska nenaplněná.
Jestli ne, jste pašáci a máte na kritiku právo.
A slečně bych doporučil jediné. Ať si přestane lámat hlavu s klukem, co jí nechce, a raději se poohlédne po někom, kdo ji chtít bude. A mezitím se trochu věnuje sebeprezentaci i v jiných oblastech než je oblékání. I já osobně poznám, že ta její čeština je vizuálně příšerná, přitom by stačilo jediné, alespoň na začátku vět napsat velká písmena, když už jí moc nejdou čárky.

Vilíku, musela jsem se s výrazem crush teprve seznámit. A jestli jsem to správně pochopila, tak to slovo neznamená ani partner, ani ex. Je to někdo, kdo neopětuje zájem. Možná pro to existuje jedno české výstižné slovo, ale teď mě nenapadá. Že se nás několik rozepsalo více, než bylo (možná :)) nutné? Inu, vždycky je dobré, když je dotaz popsán co nejpodrobněji. Většinou to zvládají tazatelé sami, jindy se zapojí horliví rádci :).

vilik*
Paní Bimbam, já jsem nenapsal, že crush je ex. Jenom jsem upozorňoval na stav, že mnozí z těch, kteří ten výraz odsuzují pro jeho cizí původ, sami používají jiné takové výrazy, které už časem ale nikomu cizí nepřipadají. A v souvislosti s tím jsem příklad uvedl.
Prostě několik zde odpovídajících už asi zapomnělo, že byli také mladí, a že každá generace tu předchozí něčím irituje (za tohle slovo asi pochválen také nebudu).
Na nikoho zde neútočím, jen se snažím, aby se lidi před stisknutím tlačítka vložit zamýšleli, jestli skutečně radí, nebo už spíše kafrají, jak to za jejich mladých let bylo vše hezčí, lepší a dokonalejší. Souvisí to i s mým názorem, že přibývající věk není automaticky zárukou větší moudrosti. Zkušenosti možná. A samozřejmě nejen v tomto případě.
Vy sama víte, že vaše odpověď byla z tohoto pohledu bezchybná. Alespoň mně se líbí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma co je crush
Otázky na téma co je to crush
Otázky na téma crush

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]