Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strie - za jak dlouho zmizí

Od: xxtetrin odpovědí: 4 změna:
Přes zimu se mi udělaly na nohou strie, zatím jsou fialové. Chci se zeptat, jestli jde nějak přirozeně udělat aby zmizely? To je tam budu mít takhle napořád? A popř. Za jak dlouho zmizí samy od sebe

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Strie jsou projevem popraskané spodní vrstvy pokožky. To je nevratný jev, spravit to nejde. Ale po nějakém čase (rok, dva) fialové praskliny zblednou, trošičku se stáhnou a zesvětlají, jsou potom takové jako perleťové, skoro neznatelné. V létě trochu pozor na ostré slunce, bílé "jizvičky" se mohou spálit a zčervenat. Strie nejsou žádná ostuda, většina žen má strie po prodělaných těhotenstvích a kojení na břiše a na prsou. U mužů jsem viděla strie z rychlého růstu v dospívání (příčné strie na zádech) a nebo taky z rychlého nabírání objemu při posilování na bicepsech.

Vřelý souhlas s každým slovem. Jen bych chtěla dodat, že tazatel by měl při každém sprchování tělo jemně masírovat namydlenou, ostřejší žínkou a po sprše namazat tělovým mlékem.Je potřeba pokožku prokrvit a zvláčnit.

hodnocení

2x

Ne...

Ne. Časem blednou.

Počítám, že nevydrží déle než nějakých 80 let, ale to Vám to už bude trochu jedno.

Jsem chlap a strie mám nějakých 30 let. Z doby, kdy jsem hodně jezdil na kole. Na dost atypickém místě - na kolenou. Jsou téměř neznatelné, ale stále jsou...

hodnocení

1x

Nezmizí. Zůstanou navždy, pouze časem vyblednou a fialová barva se ztratí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]