Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zrovna vařím marmeládu z jahod. Podle receptu mám dát pěnu pryč, ale nevím proč odebrat pěnu z uvařené marmelády? Co se stane, když jí tam nechám?
A když ji odeberu co s ní... vyhodit? Není to škoda?
Děkuji
Pěna jsou bílkoviny z ovoce. V ovoci je velice málo bílkovin, ale jsou tam. Při vaření se z nich stane pěna a tu je dobré odebrat. V opačném případě by se marmeláda mohla začít kazit dřív. Což se nám ještě nestalo, protože je dřív sníme. ![]()
Ale samozřejmě to nevypadá hezky.
Vzniklou odebranou pěnu používáme stejně jako marmeládu na cokoli. Moc dobrý je to na palačinkách, kde si užijete i tu nadýchanost. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.