Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zrovna vařím marmeládu z jahod. Podle receptu mám dát pěnu pryč, ale nevím proč odebrat pěnu z uvařené marmelády? Co se stane, když jí tam nechám?
A když ji odeberu co s ní... vyhodit? Není to škoda?
Děkuji
Pěna jsou bílkoviny z ovoce. V ovoci je velice málo bílkovin, ale jsou tam. Při vaření se z nich stane pěna a tu je dobré odebrat. V opačném případě by se marmeláda mohla začít kazit dřív. Což se nám ještě nestalo, protože je dřív sníme.
Ale samozřejmě to nevypadá hezky.
Vzniklou odebranou pěnu používáme stejně jako marmeládu na cokoli. Moc dobrý je to na palačinkách, kde si užijete i tu nadýchanost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.