Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pečené vepřové koleno

Od: babajaga® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, včera jsme byli s rodinou na 2 kusech pečeného vepřového kolena s pikantními přílohami. Moc nám všem chutnalo, ještě dnes blaženě vzpomínám.

Hledala jsem na netu, zda bych si mohla koleno upéct i doma. Receptů je tam plno. Ale: někdo radí hned dát na dlouhou dobu péct /i přes noc/, někdo předem koleno ovařit v papiňáku.

Dále: někdo radí koleno upravovat vcelku /to bych chtěla také/, ale jinde se píše o vykostění kolene či o pokrájení na plátky už před pečením. Raději bych vcelku.

A také by mě zajímala nějaká dobrá marináda na to kolínko.

Děláte tuto dobrůtku doma? Pokud ano, budu ráda, když se o osvědčený recept podělíte. Děkuji - Jaga.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Já to dělám tak, že povařím v tlakáči až pěkně do měkka a pak dopeču v troubě. Udělá se křupavá kurčička a maso se krásně rozpadá. Koření dle chuti. Nebo marinadu den dva předem . Dobre taky je maso vykostit, a zavařit, pak máte domácí vepřové masíčko
hodnocení

Díky, Štíre. Nenapsal jste sice všechno, třeba to složení marinády, ale možná je to kuchařské tajemství. Jinak se mi taky víc zamlouvá předem povařit, než to syrové hned péci několik hodin v troubě. Jaga.

Marinadu nepoužívám, přes ten tuk se to stejně do masa nedostane. Dávám běžné koření, přidávám česnek a pro sebe čili. Další koření dle sebe do oleje a tím to potiram při dopékání.

id
hodnocení

0x

Také bych se ráda naučila péct bezva kolínko. 2x jsem doma zkoušela a nebylo to ono. Parádní, chutné kolínko je u nás na cyklostezce. Je to od nás 25 km a ráda si zašlapu na kole pro dobrotu. Škemrala jsem o recept, neuspěla jsem. Jen jsem se dozvěděla, že koleno předem nakládají do marinády. Ale do jaké, to je otazník.

liska5

Počkejme na Babkazov nebo Jezevce, ti jsou přes maso...Tohle bych si taky dala! :-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]