Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera jsme byli s rodinou na 2 kusech pečeného vepřového kolena s pikantními přílohami. Moc nám všem chutnalo, ještě dnes blaženě vzpomínám.
Hledala jsem na netu, zda bych si mohla koleno upéct i doma. Receptů je tam plno. Ale: někdo radí hned dát na dlouhou dobu péct /i přes noc/, někdo předem koleno ovařit v papiňáku.
Dále: někdo radí koleno upravovat vcelku /to bych chtěla také/, ale jinde se píše o vykostění kolene či o pokrájení na plátky už před pečením. Raději bych vcelku.
A také by mě zajímala nějaká dobrá marináda na to kolínko.
Děláte tuto dobrůtku doma? Pokud ano, budu ráda, když se o osvědčený recept podělíte. Děkuji - Jaga.
Díky, Štíre. Nenapsal jste sice všechno, třeba to složení marinády, ale možná je to kuchařské tajemství. Jinak se mi taky víc zamlouvá předem povařit, než to syrové hned péci několik hodin v troubě. Jaga.
Také bych se ráda naučila péct bezva kolínko. 2x jsem doma zkoušela a nebylo to ono. Parádní, chutné kolínko je u nás na cyklostezce. Je to od nás 25 km a ráda si zašlapu na kole pro dobrotu. Škemrala jsem o recept, neuspěla jsem. Jen jsem se dozvěděla, že koleno předem nakládají do marinády. Ale do jaké, to je otazník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.