Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasknutí cysty na vaječníku

Od: jancaj odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, před 4 dny jsem byla u gynekologa kvůli zpožděné menstruaci a našel mi cystu na vaječníku, dal mi injekci a řekl že by se menstruace měla do 10 dnů dostavit až praskne ta cysta a za 14 dní mám přijít na kontrolu.
Na internetu jsem si o tom něco hledala a zjistila jsem že prasknutí té cysty je velmi bolestivé, člověk zvrací a má náhlou křečovitou bolest v podbřišku a že může prasknout kdykoliv z ničeho nic. Bojím se aby se mi to nestalo až budu v práci nebo mimo domov.
Někdo zase říkal že prasknutí vůbec necítí.
A já bych vás chtěla poprosit.. Jak jste to měly třeba vy? Pokud jste něco takového zažily? Bolí to? Poznáte když to má prasknout? Za kolik dnů od injekce vám to prasklo?
Děkuji moc všem za odpovědi, já o tomhle slyším poprvé a mám celkem strach.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jvfx
hodnocení

0x
Zdravím, já měla cystu na vaječníku naplněnou krví (jsou různé cysty) a nepraskla. Narostla do velikosti pěsti, otočila mi vaječník kolem dokola a odskrtila ho, takže jsem o něj přišla. To jen tak, co se taky může stát. Ale nevím, jakou a jak velkou cystu máte vy. Já o té svojí nevěděla a v nemocnici mi pak řekli (když jsem jela na pohotovost s akutní bolestí břicha a pak rovnou na sál), že takhle může nárůst během několika cyklů. Takže hlavně buďte pod dohledem lékaře, aby ověřil, že opravdu praskla a je pryč.

m123*
hodnocení

0x

Já měla cystu několikrát. Nepamatuju se, že bych někdy měla nějak extrémní bolesti. Vždy po menstruaci jsem musela jít na kontrolu zda praskla. Jednou se tak nestalo, takže jsem musela do nemocnice, aby mi ji praskli. Odpoledne před operací jsem šla na vyštření, aby se dr. koukla kde přesně ji mám a ona tam už nebyla. Nebojte se, ale k lékaři choďte pravidelně.

hodnocení

0x

Já měla cysty na obou vaječnících. Udělal jsem předoperační vyšetření, do špitálu jsem nastoupila, oblékla jsem si košili a vykrámovala tašku. Vstupní prohlídka a na vaječnících nebylo nic, aniž bych cokoliv pozorovala. Tak jsem se spakovala a jela domů. :-D Za rok se to zopakovalo znovu, ale to už cysty tam zůstaly a laparoskopií mi je odstranili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]