Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak být fotogenická?

Od: suzanne odpovědí: 15 změna:

Myslím, že je tu spousta lidí co to má stejně. Pokaždé když se vidím v zrcadle, na přední nebo zadní kameře, když se fotím já nebo mě fotí někdo jiný, vypadám pokaždé jako jiný člověk. Vždycky si řeknu ,,tohle jsem jako vážně já?".. Celkem mě štve, že jsou zde fotogeničtí lidé co vypadají všude stejně tak dobře. Nemáte někdo nějaký typ?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Když moje matka nevěděla že jí někdo fotí, vypadala na fotkách jako pěkná ženská. Jakmile ale o focení věděla, podvědomě automaticky nasadila tvář číslo 7. Fotka vždycky dopadla příšerně. A bylo jedno, jestli se fotilo profesionální zrcadlovkou s portrétním objektivem, nebo dětským foťákem s pevným ostřením. Vždycky jsem jí říkal, ať se tváří normálně, ale to prostě v tu chvíli nedokázala.

Jinak nepočítejte s kvalitní fotkou, pořízenou sebedokonalejším mobilem ze vzdálenosti na délku tyče, či dokonce natažené ruky. Už z principu optiky taková fotka kvalitní být nemůže.

Magdon, pod touto odpovědí se podepíši. Mám to také tak *smich*

hodnocení

2x

Zamyslela jsem se nad solidním výzkumem, když se paní namalovala a v zrcadle její mozek vnímal sebe jako někoho cizího. Tak takových a podobných pokusů udělali mraky a dopadalo to vždycky stejně. Prostě mozek má o svém těle určitou představu a v zrcadle sebe vnímá jako cizince. :-D Já jsem už ve věku, kdy můj si mě mozek, za mnoho desetiletí, pamatuje jinak a když se náhodou a nečekaně uvidím v zrcadle, vždycky se leknu. Vždycky. Pamatuji sebe jinak. *smich2* Paní Helenka Růžičková na sebe koukla ráno do zrcadal a povídá: Paní, neznám vás, ale umyju vás.

liska5

Babkazov opět nezklamala*smich2*

hodnocení

1x

To, že to nejste Vy, se Vám jen zdá. Jsme zvyklí na svůj odraz v zrcadle, který je převrácený, proto se nám často vlastní fotky nelíbí. A proto hlavně ženám, protože se v tom zrcadle většinou více prohlíží :) ostatní to mají stejně! Ptají se, jak to, že Vy na fotkách vypadáte dobře, a oni ne ;) Ale já to mám taky tak a když jsem prozkoumala pár fotek, zjistila jsem, jak "se nastavit", abych vypadala přijatelně. Mám tendenci mít přivřené oči, což mi nesluší, usmívám se více na jednu stranu, a taky mívám hlavu zapadlo mezi rameny, tak si při focení teď vždycky vzpomenu "vytáhnout za provázek" *smich*

jofa*
hodnocení

1x

Pokud je někdo fotogenický, tak je jedno čím je focen a třeba i mobilem. Jde o souhrn všech rysů obličeje, postavení, tvar, velikost očí, nosu, úst a další, jako je úsměv, pohled, ... který je ve výsledku příjemný a je "fotitelný" téměř v jakékoliv pozici. Již ne tak fotogenický typ, pokud chcete vypadat "dobře", by se měl fotit jen tak (pozice, světlo) , kde jsou potlačeny rysy které nepůsobí ve vysledku nejlépe . Někteří jsou fotogeničtí jen se na podíváte, jiní můžou dělat se sebou cokoliv a nikdy tzv, fotogeničtí nebudou. Fotogeničtí ale neznamená jen krasavice a krasavci. Fotogenický může být i 90 letá stařenka či vousatý děda. Samozřejmě se vyvarovat chyb při fotografování, což by byla obsáhlá další kapitola.

jofa*

Ještě doplním. Vám jde o to, že se sama sobě a možná některým "nelíbíte" Mohu vás ale ujistit, že pokud dáte vedle sebe dobře zpracované fotografie mladé našminkované a od vizášisty připravené modelky a zarostlého dědy formovaného přírodou a časem, tak 90% fotografů vybere na výstavu či soutěž (pokud jen jednu z nch) tu druhou. To jen tak na okraj.

Souhlas. Já vypadám na většině fotek jako já. Pěkně a přirozeně. A je úplně jedno,jak a kdo mě fotí nebo jestli se fotim sama. Fotogenický dle mého znamená "vhodný pro focení ". Což ne všichni jsou. Takže to se dle mého ovlivnit nedá. Ovšem dá se ovlivnit, jak vypadat na fotkách lépe. Pominu-li profi výbavu s profi fotografem. Tak třeba pomocí vhodných póz,popř. líčení, stínování..zaměřit se na potlačení rysů,tvarů atp. ktere se nám nelíbí,se kterými nejsme spokojeni. Fotogenický člověk vypadá skvěle skoro vždy.

hodnocení

0x

Je to složitá problematika a při focení mobilem na ni zapomeňte. Je tam mnoho aspektů které ovlivňují to, jak člověk na fotografii vypadá i to, jak vidí sám sebe. V prvé řadě jde o to, že mozek je nastaven na pohyblivé obrazy, nikoli na statické a tak je v tomto případě zmaten. Však to všichni známe v případě, kdy zastavíme video nebo vysílání v televizi, osoby pak vypadají komicky, při normálním pohybu nikoli. Aby se tento hendikep kompenzoval, je potřeba volit příslušnou fotografickou techniku a postprodukci. S mobilem toto nejde.

joudic*
hodnocení

0x
na predni kamere si zapnete zrcadleni fotky, pak uz budete divna jen na cizich fotkach hh, moje pritelkyne je zas uplna miss focena normalne a zrcadlene je obycejnejsi, a ja jsem model zrcadleny, jinak jsem si dost divny, takze spolecne dokonale foto nikdy nezvladnem heh

liska5
hodnocení

0x

Hodně zhorší fotku polední slunko. O jedné svatbě jsme měli těsně před oběděm focení. No děs! Nikdo tam nebyl hezky, jako na fotkách z radnice. Tvrdé stíny pod nosem a obočím...

Ale s tím by si pomocí např blesku měl "dobrý" fotograf poradit.

hodnocení

0x

Jen jsem někde četla, že například obličej nejlépe vypadá, když je nafocen v úhlu něco mezi profilem a anfasem, pak tedy oblíbený "sýr", ale světlo dělá hodně, to je známá věc, záleží na šikovnosti fotícího.

kp*
hodnocení

0x

co obličej, to už jsem si zvykla že vypadám na každé fotce jako pokaždé jiný člověk ale HLAS ! ježí se mi hrůzou vlasy když slyším ten svůj. když mluvim a slyším se, tak mám pocit příjemného, hlubšího hlasu. Ale když se nahraju na mobil tak se to nedá poslouchat. zkuste si to taky :-D

hodnocení

0x

Fotka z mobilu nikdy není tak dokonalá. Např. pokud jsem si zkoušela selfíčko, vypadá to naprosto děsně na rozdíl, když mě někdo fotí o kousek dál normálně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]