Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snubní prstýnek

Od: richardm odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chci se zetpap zda-li někdo nemá zkušennosti s obchodními podmínkami. Koupil jsem snůbní prsten dělaný na míru, tudíž se na něj nevztahuje 14 denní možnost vrácení zboží bez udání důvodu. Problém je ten, že mi přišel pouze s jedním certifikátem na diamant (sou 2) a bez žádné faktury. Tak mě zajímá, jestli je prodávájící povinnen vystavit fakturu (je právnická osoba.) a jestli je možné prstýnek vrátit, když by toto porušil. Certifikát byl mezi zprávami zmínen, když jsme si psali a bylo mi řečeno, že jej dodá. Zkoušel jsem hledat, boužel jsem nic specifického na můj probém nenašel. Předem díky za radu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak to je divné. Asi jste si nevybral solidní obchod. A jste si jistý, že to jsou pravé diamanty a že to je opravdu zlato? Já bych si teda diamantový prsten přes internet nekoupila.

hodnocení

0x
Chybějící certifikát bych standardně reklamoval - zboží nemá inzerované a požadované vlastnosti. K faktuře od dTest - Prodávající má povinnost vydat doklad o zakoupení výrobku s povinnými náležitostmi, pokud o to spotřebitel požádá, podle § 16 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele. Není to tedy automatická povinnost prodávajícího, ale nereagováním na výzvu spotřebitele porušuje prodávající zákon o ochraně spotřebitele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]