Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ořechový dort - Šlehačkový krém

Od: dortik odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, ráda bych odlehčený ořechový dort (váhou ne kaloriemi). V jedné diskuzi jsem se dočetla o krému, kdy se ořechy vaří v šlehačce, ale přesný recept nemám. Zaujal mě tento postup, ale recept nedohledala. Nějaký nápad na krém?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím.
Měl by to být tento : http://babciny-recepty.blog.cz/0910/krem-ze-slehacky

doplněno 08.06.20 14:40:

Dělávám Harlekýn podle tohoto receptu.

dortik
hodnocení

Děkuji, co cukroví by byl fajn, ale dort bych chtěla šlehačkový.

hodnocení

0x

Já si pod pojmem odlehčený představím Harlekýna viz:

google.com/...

Ořechy fakt ne. To je jako okusovat nábytek a rozhodně mi po něm bude blbě ;). Ale zde dotaz nepadnul.

Asi bych ořechy velice jemně rozsekal v mixéru a pak přidal do smetany na výrobu šlehačky.

dortik
hodnocení

Harlekýn. Však něco takového si představuji, jen ořechový korpus místo kakaového a místo pařížské šlehačky ořechovou, jen nevím jak na ni. Zamíchat mleté oříšky do šlehačky nebude moc fungovat

Ty ořechy rozmixovat třeba tyčovým mixérem, aby pustili ten tuk. Skoro na máslo. Pak bych to rozpustil ve smetaně audělal šlehačku. Ale je to jen teorie. V praxi netuším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]